ŞOC ÎN FOTBAL. Jose Mourinho s-a despărţit de Manchester United

Eşecul din derby-ul cu Liverpool, 1-3 pe Anfield, i-a fost fatal lui Jose Mourinho. Antrenorul portughez a părăsit-o pe Manchester United, au anunţat "diavolii" pe site-ul oficial.

18 dec. 2018, 13:06
ŞOC ÎN FOTBAL. Jose Mourinho s-a despărţit de Manchester United

United a anunţat că va instala un manager interimar până la finalul sezonului, iar presa engleză susţine că acesta va fi fostul mijlocaş al lui United, Michael Carrick, unul dintre secunzii lusitanului, care s-a retras din fotbal chiar în această vară, după 12 ani petrecuţi la United, scrie digisport.ro.

Citeşte şi Biletul zilei Pariuri1x2.ro: Meciuri din Anglia şi Franţa ne dublează investiţia de miercuri

„Manchester United îi mulţumeşte lui Jose Mourinho pentru munca sa şi îi urează succes în viitor”, a fost anunţul grupării de pe Old Trafford pe site-ul oficial, care a „picat” la scurt timp după anunţul mult aşteptat de fanii lui United.

Jose Mourinho, trei trofee la Manchester United
Cu Jose Mourinho pe bancă, gruparea de pe Old Trafford se află doar pe locul 6 în Premier League, la 11 puncte în spatele locului 4, ultimul care duce în Liga Campionilor, şi la 19 puncte în spatele liderului Liverpool.

Din vara lui 2016 pe banca lui United, Jose Mourinho a cucerit în primul sezon Europa League, Cupa Ligii şi Supercupa Angliei, însă nu a mai câştigat nimic sezonul trecut.

Manchester United a fost eliminată deja în actualul sezon din Cupa Ligii Angliei, iar în optimile Ligii Campionilor o va înfrunta pe Paris Saint Germain.

United este al doilea club consecutiv pe care antrenorul lusitan în vârstă de 55 de ani îl părăseşte pe uşa din dos, după Chelsea, care l-a demis pe Mourinho în decembrie 2015, după doi ani şi jumătate din al doilea mandat al portughezului pe Stamford Bridge.

144 de meciuri a stat Jose Mourinho pe banca lui Manchester United, perioadă în care a adunat 84 de victorii, 32 de egaluri și 28 de înfrângeri.

176 de puncte a adunat United cu Mourinho pe bancă, sub Manchester City, Tottenham, Liverpool şi Chelsea

25 de trofee are Jose Mourinho în carieră, cu FC Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid şi Manchester United

Două Ligi ale Campionilor are „The Special One” ca antrenor, cu Porto şi Inter

Opt titluri are în palmares portughezul: două cu Porto, trei cu Chelsea, două cu Inter şi unul cu Real Madrid