Șoc în lumea artistică, a murit Mariko, din filmul Shogun. Actriţa a câştigat Globul de Aur pentru rolul său

Yoko Shimada, actrița japoneză care a câștigat Globul de Aur pentru rolul lui Mariko din mini-seria „Shogun”, din anii '80, a murit la vârsta de 69 de ani.

27 iul. 2022, 15:46
Șoc în lumea artistică, a murit Mariko, din filmul Shogun. Actriţa a câştigat Globul de Aur pentru rolul său

Presa japoneză scrie că ea a murit luni 25 iulie, la un spital din Tokyom în urma unei insuficiențe cauzate de cancerului colorectal de care suferea. Născută în 1953 în Kumamoto, un oraș de pe insula sudică Kyushu, Yoko Shimada și-a făcut debutul la televiziune în drama Osanazuma, din anii 1970. Ea a devenit populară în acea perioadă jucând personaje „pure și virtuoase” în filme artistice şi seriale de televiziune, inclusiv „The Castle of Sand”, superproducția din 1974.

În ciuda abilităților sale limitate de limba engleză, Shimada a interpretat unul dintre puținele roluri în limba engleză în „Shogun”, fiind distribuită în rolul lui Mariko. Cu toate acestea, portretizarea femeii aristocrate care moare salvând viața iubitului ei străin i-a adus lui Yoko Shimada primul și singurul Glob de Aur.

Citeşte şi A murit cea mai bătrână femeie din lume, o japoneză născută în 1903

Serialul, o adaptare după romanul lui James Clavell, a fost un mare succes în toată lumea.

După succesul mondial al lui „Shogun”, Yoko Shimada a avut alte roluri la Hollywood și a lucrat și în Japonia, mai ales la televiziune. Un astfel de proiect internațional a fost „The Little Champion”, un film biografic din 1981.

Ultimul ei rol pe ecran a fost în drama lui Saigo Toshiro, „Kanon”, din 2016, scrie publicaţia niponă The Mainichi.

Citeşte şi Cine este presupusul atacator al fostului premier japonez. Bărbatul ar face parte din marina japoneză