Cine este presupusul atacator al fostului premier japonez. Bărbatul ar face parte din marina japoneză

Presupusul atacator al fostului premier japonez Shinzo Abe este un fost membru al marinei japoneze, relatează Reuters care citează presa japoneză.

08 iul. 2022, 10:24
Cine este presupusul atacator al fostului premier japonez. Bărbatul ar face parte din marina japoneză

Presupusul atacator al fostului premier japonez este un bărbat în vârstă de 42 de ani, pe numele său Tetsuya Yamagami. Acesta locuiește în orașul Nara, unde a avut loc atacul asupra fostului premier. Surse din domeniul apărării au declarat pentru presa japoneză că suspectul a lucrat pentru Forța Maritimă de Autoapărare timp de trei ani, până în jurul anului 2005.

Cine este presupusul atacator al fostului premier japonez

Poliția spune că suspectul le-a declarat anchetatorilor că era nemulțumit de fostul prim-ministru și că intenționa să îl ucidă.

Potrivit CV-ului acestuia, Tetsuya Yamagai ar fi avut un trecut medical în cercetare, fiind profesor asociat specializat în pacienți diagnosticați cu demență.

Fostul premier, în stare critică

Fostul lider japonez Shinzo Abe este în stare critică, după ce a fost împuşcat vineri dimineaţă, a declarat premierul Fumio Kishida. Abe, în vârstă de 67 de ani, a fost împuşcat de două ori, iar al doilea foc de armă l-a atins în spate, făcându-l să cadă la pământ. Reuters relatează, citând  TBS Television, că fostul premier a fost împuşcat în partea stângă a pieptului şi în gât. Potrivit postului public de televiziune NHK, Shinzo  Abe a fost împușcat din spate în piept și s-a prăbușit la jumătatea discursului său.

Citeste si Fostul premier al Japoniei, Shinzo  Abe, împuscat la un eveniment electoral – VIDEO cu momentul atacului

Fostul guvernator Yoichi Masuzoe a spus într-un tweet că Abe se află într-o stare foarte gravă, fiind în stop cardio-respirator. Kyodo News precizează că fostul premier nu era conștient când a fost dus la spital. Abe se afla în orașul Nara pentru a ține un discurs de campanie electorală, înainte de alegerile pentru camera superioară de duminică.

Citeste si Klaus Iohannis condamnă tentativa de asasinat a fostului premier japonez: „Rugăciunile noastre sunt alături de el” VIDEO