Șoc în lumea interlopă! Cine este Joseph Rivas, alias John Englezu, românul asasinat de mafie în Malta

Joseph Rivas, în vârstă de 43 de ani, este născut la în Londra, Marea Britanie. El are dublă cetățenie, britanică și română și în trecut a terorizat judeţul Constanţa.

08 dec. 2022, 12:51
Șoc în lumea interlopă! Cine este Joseph Rivas, alias John Englezu, românul asasinat de mafie în Malta

Unul dintre cei mai temuți interlopi din România, Joseph Rivas, a fost ucis zilele trecute, în Malta, după o răfuială în cartierul Paceville, din St. Julian’s, foarte căutat pentru turiștii petrecăreți, scrie replicaonline.ro.

El a fost înjunghiat în piept cu un cuțit, duminică 5 decembrie, și a murit la spital câteva ore mai târziu. Suspecții sunt trei români, care au fost arestați de poliția din Malta pe 6 decembrie.

Joseph Rivas, în vârstă de 43 de ani, este născut la în Londra, Marea Britanie. El are dublă cetățenie, britanică și română și în trecut a terorizat judeţul Constanţa. Româno-britanicul s-a lovit în viața lui de multe ori cu justiția din cele două țări mamă, fiind recunoscut ca un criminal extrem de periculos.

Un cunoscut interlop din Constanța a fost înjunghiat, în plină stradă, în Malta. Trei români sunt principalii suspecți
În 2008, la Londra a fost implicat într-un caz de omor din culpă a unui bărbat căruia i s-au fracturat oasele feței. Rivas a fugit din Anglia și s-a stabilit în Constanța.

Acesta locuia într-un apartament pe strada Soveja și s-a angajat ca agent la societatea de pază „Save & Self”, care asigura serviciile în Portul Constanța. A provocat un scandal, și-a bătut un coleg, pe care l-a lăsat infirm și care, după doi ani, a decedat.

În 2013, Rivas a fost prins și arestat la Constanța. Rivas avea de executat o pedeapsă privativă de libertate, de 3 ani, pentru evenimentul în urma căruia colegul său a murit. Întrucât se sustrăgea executării pedepsei, el a fost dat în urmărire naţională şi internaţională După doi ani de pușcărie, a fost eliberat pentru bună purtare.

În 2015, Rivas a fost unul dintre cei șase bărbați arestați de Poliția Română și acuzați de un jaf într-o locuință din Năvodari, de 100.000 de euro și de torturarea proprietarului și a prietenului său.

Britanicul a venit pentru prima dată în România în anul 2006. El s-a împrietenit cu o fată din comuna constănţeană Ciobanu, iar în 2007 a revenit pentru a-şi vedea iubita.

Cine este „Diamantul roz” și cum a ajuns să aibă probleme cu legea. Viața tumultoasă a Ramonei Corduneanu, soția lui Adrian ”Beleaua” Corduneanu
În februarie 2008, s-a stabilit în România iar ulterior, s-a angajat ca agent la o firmă de pază. Pe 13 iulie 2008, Rivas s-a certat cu Ainur Suliman, agent de pază la aceeaşi societate cu el, pe motiv că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi pe timpul nopţii nu i-a răspuns la apelurile prin staţie.

Rivas i-a dat o lovitură puternică în zona capului cu piciorul, în urma căreia Ainur a căzut la pământ, în stare de inconştienţă și a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă.

Rivas a fost condamnat în România, la trei ani de detenție, pentru faptele sale, iar anul trecut a fost eliberat.

 

De fapt, britanicul venise în România pentru a scăpa de rigorile legii din ţara sa, fiind dat în urmărire generală pe 28 aprilie 2008, pentru vătămare corporală gravă şi jaf. El atacase o persoană în plină stradă pentru a-i fura geanta, iar din cauza leziunilor suferite, victima a murit la scurt timp de la internarea în spital.