Şoc în muzică: Un artist de la Gaz pe Foc, doi ani de ÎNCHISOARE cu executare

Deputatul PSD Nicolae Vasilescu a fsot condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare. Judecătorii instanţei supreme i-au condamnat, în acelaşi dosar, pe Lupşa Realini, component al trupei Gaz pe Foc, la doi ani de închisoare cu executare şi pe Eugeniu Mija la  doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, ambii pentru trafic de influenţă.

RomaniaTV.net
12 dec. 2013, 09:01
Şoc în muzică: Un artist de la Gaz pe Foc, doi ani de ÎNCHISOARE cu executare

Deputatul Nicolae Vasilescu a fost condamnat definitiv, marţi, de instanţa supremă, la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

Vasilescu nu va avea dreptul de a alege şi de a fi ales şi nici dreptul de a ocupa o funcţie publică, pe o perioadă de trei ani după executarea pedepsei, potrivit deciziei instanţei.

Judecătorii instanţei supreme i-au condamnat, în acelaşi dosar, pe Lupşa Realini, component al trupei Gaz pe Foc, la doi ani de închisoare cu executare şi pe Eugeniu Mija la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, ambii pentru trafic de influenţă. Alin Lupșa a apărut pe scena showbizului autohton în 1992 în trupa Gaz pe Foc, alături de Lucian Viziru și Paul Panait.

Oficiali din Poliţie au precizat că Lupşa Realini şi Eugeniu Mija au fost încarceraţi, în urma deciziei instanţei supreme.

În martie 2012, Nicolae Vasile, atunci şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, Lupşa Realini şi Eugeniu Mija au fost trimişi în judecată pentru trafic de influenţă, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în cursul lunii noiembrie 2011, Eugeniu Mija, Realini Lupşa şi Nicolae Vasilescu au pretins de la reprezentantul legal al unor societăţi comerciale (denunţător) suma de 2.000.000 de lei, reprezentând 40 la sută din valoarea totală a unor lucrări de construcţii efectuate în anii 2008 şi 2009 de firmele denunţătorului în beneficiul a cinci primării din judeţul Constanţa.

„Banii au fost pretinşi pentru ca inculpaţii să intervină pe lângă persoane cu funcţii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi pe care să îi determine să dispună achitarea către firmele denunţătorului a datoriei primăriilor respective, în sumă totală de 5.000.000 RON. Suma de 2.000.000 RON urma a fi împărţită între cei trei inculpaţi după recuperarea efectivă şi în tranşe a datoriilor respective”, au scris procurorii în rechizitoriu.

Anchetatorii au mai arătat că, în 10 ianuarie 2012, Eugeniu Mija a pretins de la denunţător 20.000 de euro, sumă pe care ulterior a redus-o la 15.000 de euro, pentru a interveni pe lângă preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi pentru a-l determina pe acesta să deblocheze fondurile necesare achitării aceloraşi datorii către firmele denunţătorului. În 6 februarie 2012, Eugeniu Mija a primit de la denunţător suma de 15.000 de euro, fiind prins în flagrant.

Dosarul a fost, iniţial, trimis spre judecare Tribunalului Constanţa. Ulterior, Vasilescu a câştigat un mandat de deputat, astfel că instanţa constănţeană a decis declinarea competenţei în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Dosarul a ajuns astfel să fie judecat de Completul de trei judecători al ICCJ, care a decis, în 2 iulie, achitarea lui Nicolae Vasilescu. Procurorii anticorupţie au contestat această sentinţă la Completul de cinci judecători de la instanţa supremă, care a decis, marţi, admiterea recursului DNA şi condamnarea definitivă la doi ani de închisoare a deputatului Vasilescu.