ŞOC ÎN SHOWBIZ. Actorul Silviu Biriş a luat calea bisericii. „Pot deveni preot doar dacă mă călugăresc”

Joacă pe prima scenă a ţării, însă acum învaţă ca să slujească în faţa altarului. Silviu Biriş este angajat al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Capitală şi totodată student în anul al treilea la Universitatea Teologică din Bucureşti, la Secţia Pastorală.

10 sept. 2019, 06:26
ŞOC ÎN SHOWBIZ. Actorul Silviu Biriş a luat calea bisericii. „Pot deveni preot doar dacă mă călugăresc”

Pe 1 august 2019, sicriul cu trupul neînsufleţit al actriţei Florina Cercel a fost depus în foaierul TNB. Acolo, Silviu Biriş (45 de ani) i-a citit psalmi dintr-o carte de rugăciuni alături de un sobor de preoţi, în frunte cu Ovidiu Cuncea (52 de ani), actorul devenit diacon. Aşa am aflat că actorul care în copilărie visa să devină poliţist este student în anul al treilea la Universitatea Teologică, la Secţia Pastorală. Cunoscut pentru chipul luminos şi pentru atitudinea îndrăzneaţă, acum Silviu Biriş poartă barbă şi este foarte pios.

Citeşte şi Năsoşii din showbiz-ul românesc: Ce vedete au transformat un defect într-un atu VIDEO

L-am întrebat pe actor de ce s-a îndreptat spre Biserică, aşa cum au făcut deja Ovidiu Cuncea şi Mihai Coadă (67 de ani). „Vreau să devin credincios practicant. Sunt anul al treilea la Universitatea Teologică «Justinian Patriarhul», Secţia Pastorală, şi am vrut să ştiu, să-mi răspund la nişte întrebări. De exemplu, am vrut să ştiu de ce mă închin, de ce sunt icoane în biserici şi care este istoria Creştinismului. Noi suntem botezaţi, dar nu suntem practicanţi. Încă nu ştiu dacă voi practica preoţia pentru că trebuie să trec prin practicarea canoanelor bisericeşti. În cazul meu, nu pot deveni preot decât dacă mă fac călugăr”, a spus Silviu Biriş.

Continuarea articolului pe click.ro.