De la „corona party”, direct la morgă. Un antivaccinist care credea că se imunizează după ce se infectează cu Covid 19 a murit răpus de virus

Antivacciniştii din Italia care încercau să se infecteze în mod deliberat cu coronavirus, pentru a se imuniza, au ajuns în unitățile de terapie intensivă ale spitalelor, iar unul dintre ei chiar a murit după ce a contractat boala, spun rapoartele.

24 nov. 2021, 16:30
De la „corona party”, direct la morgă. Un antivaccinist care credea că se imunizează după ce se infectează cu Covid 19 a murit răpus de virus

Un bărbat în vârstă de 55 de ani a murit din cauza coronavirusului în Austria săptămâna trecută, după ce a contractat virusul o aşa-numită „corona-party”, care a avut loc în Tirolul de Sud, în nordul Italiei. Cel puțin trei persoane, inclusiv un copil, au fost spitalizate după ce au luat boala la astfel de petreceri din Italia. Doi dintre acești pacienți sunt acum la terapie intensivă.

Cei care încearcă să se infecteze intenţionat cu virusul o fac, de obicei, ca să obțină un „permis verde”, care este acum o cerință obligatorie pentru a lucra în Italia, scrie news18.com.

Citeşte şi Certificatul verde nu va mai fi suficient în Italia. Ţara pregăteşte să introducă un Super Green Pass

După ce astfel de pacienți au ajuns în spitale, polițiștii au declanşat anchete în acest sens, deoarece răspândirea în mod deliberat a Covid-19 este o crimă, în conformitate cu legile italiene.

Medicii spun că pacienții prezenţi al aceste petreceri se infectează cu bună știință pentru a dezvolta anticorpi și a nu mai fi nevoiţi să se vaccineze, deși avertizează că astfel de atitudini pot fi fatale și îi pot pune serios în pericol inclusiv pe tineri.

Citeşte şi Căsătorie pe patul de spital. Doi români s-au cununat în salonul unde femeia este internată, în Italia, povestea lor i-a emoţionat şi pe medici

Patrick Franzoni, coordonatorul unității anti Covid-19 din Bolzano, a declarat pentru ziarul local Il Dolomiti că părinții antivaccinişti își pun copiii să participe la aceste „corna parties”. Petrecăreții se îmbrățișează, se sărută și îşi împart sticlele de băutură cu o persoană infectată. Alţii se adună, de asemenea, în jurul unui pacient care este imobilizat la pat și încearcă să inspire virusul.