ŞOC PE PIAŢA AUTO. Dacia a prezentat prima maşină electrică. SANDERO ELECTRON se încarcă de la priza de acasă FOTO

Dacia a prezentat recent un vehicul electric construit pe șasiul unui Sandero. Modelul a fost botezat Sandero Electron și este unul experimental, care nu va intra probabil niciodată în linia de fabricație.

28 iul. 2019, 04:45

Artizanul acestei Dacia electrice este Dănuţ Gabriel Marinescu, directorul Centrului de Cercetare Ingineria Automobilului din cadrul Universităţii Piteşti, scrie playtech.ro.

Citeşte şi Dridi, Groupe Renault România: Majorăm producţia fabricii de la Mioveni la 400.000 de maşini printr-o investiţie de 100 milioane euro

În principiu, este un Sandero din generația a doua, dar modificat, pe care s-a pus un sistem de încărcare inductivă (wireless). Mașina are marele avantaj că poate fi alimentată atât de la o priză casnică sau publică, de 16A/32A, de la o stație de încărcare, dar și wireless.

Deși este o mașină experimentală, Dacia Sandero Electron atinge deja performanțe deloc de neglijat: viteză maximă de 110 km/h și autonomie după ciclul NEDC de 100 km. Sunt valori modeste, dar ar putea fi un start bun pentru Dacia dacă ar avea în plan deschiderea unei game de mașini electrice.