ŞOC PE PIAŢA AUTO. Dacia a prezentat prima maşină electrică. SANDERO ELECTRON se încarcă de la priza de acasă FOTO

Dacia a prezentat recent un vehicul electric construit pe șasiul unui Sandero. Modelul a fost botezat Sandero Electron și este unul experimental, care nu va intra probabil niciodată în linia de fabricație.

28 iul. 2019, 04:45

Artizanul acestei Dacia electrice este Dănuţ Gabriel Marinescu, directorul Centrului de Cercetare Ingineria Automobilului din cadrul Universităţii Piteşti, scrie playtech.ro.

Citeşte şi Dridi, Groupe Renault România: Majorăm producţia fabricii de la Mioveni la 400.000 de maşini printr-o investiţie de 100 milioane euro

În principiu, este un Sandero din generația a doua, dar modificat, pe care s-a pus un sistem de încărcare inductivă (wireless). Mașina are marele avantaj că poate fi alimentată atât de la o priză casnică sau publică, de 16A/32A, de la o stație de încărcare, dar și wireless.

Deși este o mașină experimentală, Dacia Sandero Electron atinge deja performanțe deloc de neglijat: viteză maximă de 110 km/h și autonomie după ciclul NEDC de 100 km. Sunt valori modeste, dar ar putea fi un start bun pentru Dacia dacă ar avea în plan deschiderea unei game de mașini electrice.


loading...