ŞOC pe PIAŢA MEDIA. GSP: Telekom ia în calcul plecarea din România. Ce se întâmplă cu drepturile TV ale Ligii 1

Telekom pleacă din România, iar RCS RDS și Orange împart abonații și drepturile TV ale societății germane, anunţă GSP.

22 mai 2019, 06:19
ŞOC pe PIAŢA MEDIA. GSP: Telekom ia în calcul plecarea din România. Ce se întâmplă cu drepturile TV ale Ligii 1

UPDATE 2: Potrivit surselor ECONOMICA.NET, Telekom se află în negocieri pentru vânzarea business-urilor din România cu Orange România, RCS RDS şi Spas Roussev, reprezentantul bulgar al unui fond de investiţii rusesc, care a cumpărat deja acţiunile Telekom din Albania. Reuşita tranzacţiei depinde de felul în care statul va transforma sau nu datoria grupului telecom către stat pe baza majorării de capital social operată de nemţi. Telekom vrea un milliard de euro pe acţiunile deţinute, piaţa spune ca va obţine maximum 400 milioane de euro.

Citeşte mai multe pe ECONOMICA.NET.

UPDATE 1: Reprezentantii Telekom Romania au declarat ca nu comenteaza stirea: „Nu comentam astfel de speculatii aparute in presa. Abonatii TV Telekom vor continua sa beneficieze de continut sportiv de calitate”

GSP scrie că va rămâne un singur post de sport, cel al RCS-RDS, care va transmite și partidele din Liga 1. În spatele afacerii s-ar afla Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS, avocatul Adrian Tomșa, un avocat din Cluj-Napoca ce deține Look TV, și Orlando Nicoară, administratorul eAD, societatea care tocmai a preluat de la Liga Profesionistă drepturile TV pentru Liga 1.

LPF a vândut drepturile TV pentru LIGA 1 pentru următorii 5 ANI. Modificări importante: unde vezi meciurile la TV

Telekom se retrage, iar abonații și drepturile TV se împart între RCS-RDS și Orange. Francezii preiau partea de telefonie mobilă, RDS se alege cu bucata din Telekom care ține de televiziune. Televiziunea unică rămasă va fi construită pe „scheletul” Digi Sport.

Dumitru Dragomir, ACUZAŢII GRAVE după vânzarea drepturilor TV. „Dacă făceam eu asta, mă arestau!”

„Nu pot să spun nimic în momentul de față, pentru că sunt doar speculații. Am auzit și eu chestiunea asta, dar am auzit multe în atâția ani de zile. Nu pot spune ceva oficial, din moment ce n-am nici eu mai multe informații. Prostii se tot aud!”, a declarat Vlad Enăchescu, director Telekom Sport.