ŞOC PNL îşi pierde încă un membru important în plină criză de efectiv

PNL a început foarte prost ziua de luni, când CCR a decis că desemnarea lui Ludovic Orban ca premier este neconstituţională.

RomaniaTV.net
24 feb. 2020, 17:09
ŞOC PNL îşi pierde încă un membru important în plină criză de efectiv

Partidul aflat interimar la guvernare, fără să se bucure de o majoritate parlamentară, nici măcar în cadrul unei alianţe, a primit mai multe lovituri dure luni. În prima parte a zilei, CCR a decis că este neconstituţională desemnarea lui Ludovic Orban ca premier, în condiţiile în care acesta şi guvernul său au fost demişi prin moţiune de cenzurră şi nu pot demonstra o nouă majoritate parlamentară pe care să se bazeze la votul pentru învestitură.

Apoi şedinţa parlamentară în care ar fi trebuit votată învestirea sau respingerea guvernului Orban II a fost suspendată, pentru lipsă de cvorum.

Orban a declarat că PNL va continua recrutarea de parlamentari PSD, în vederea creării unei majorităţi, dar nu a putut explica la ce i-ar folosi aceasta, în condiţţile în care obiectivul declarat sunt alegerile anticipate, nu trecerea guvernului de votul din Parlament.

În fine, luni după-amiază, Constantin „Bebe” Ionescu, preşedintele PNL Buzău şi cel care avea să fie şi candidatul la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, a anunţat pe Facebook că se retrage din formaţiunea partid.

„Din păcate, eforturile mele – dar și ale altor colegi – s-au izbit constant de opoziția distructivă a așa-zisului lider Cristi Romanescu care, prin înțelegerile sale subterane cu PSD, a reușit să anihileze toate eforturile noastre de a performa, de a veni mai aproape de nevoile buzoienilor, menținând organizația la un nivel mult sub potențialul său real, dar controlabil așa cum și-a dorit.
De astazi sunt Pro Buzău!”, a scris Ionescu, lăsând de înţeles că va trece la partidul lui Victor Ponta, Pro România.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Rareş Bogdan după ce CCR a admis sesizarea PSD: „Absolut anormal şi ilogic ce au făcut Judecatorii roşii din CCR”