ŞOCANT: Asistenta din Madrid a aflat din presă că este BOLNAVĂ de EBOLA

O dezvăluire şocantă i s-a făcut asistentei medicale din Madrid - prima persoană infectată cu Ebola în Europa- care a povestit că a aflat că este infectată cu virusul ucigaş din presă, şi nu de la medici.

09 oct. 2014, 05:59

Asistenta medicală, Tereza Romero, izolată de patru zile într-un spital din Madrid, a povestit pentru un post de televiziune cum a aflat că este purtătoarea virusului ucigaş, potrivit România TV. „Mie nu mi-a spus nimeni (că eram infectată cu Ebola, n.r.)! Am aflat de pe mobil. Am luat telefonul mobil şi am văzut pe (site-ul) „El Pais” că ambele teste pentru Ebola erau pozitive”, a povestit femeia.

Ea spune că a fost transportată la spital cu o ambulanţă normală, ceea ce ar pune în pericol şi viaţa personalului medical de pe ambulanţă. Asistenta crede că s-a infectat după ce şi-a atins faţa cu una dintre mănuşile cu care a tratat un pacient cu Ebola, care mai târziu a murit. Autorităţile au încercat să liniştească populaţia speriată de virusul ucigaş.

Citeşte şi ANUNŢ OFICIAL al OMS despre prezenţa virusului EBOLA în Europa

Cu toate acestea, premierul spaniol Mariano Rajoy este optimist: „Avem încredere în aceşti profesionişti cu înaltă calificare, care mi-au transmis să spun publicului că această contaminare nu se face uşor. Aceasta necesită un contact cu pacientul care este într-o stare avansată a bolii. În acest moment trebuie să rămânem alerţi, dar calmi”.

Citeşte şi SPANIA: A CINCEA PERSOANĂ suspectă de EBOLA

Autorităţile monitorizează în total 50 de persoane care au intrat în contact cu femeia bolnavă. Printre măsurile de protecţie luate s-a numărat şi eutanasierea câinelui asistentei infectate, fapt care a provocat proteste în rândul activiştilor pentru drepturile animalelor.

Şi Statele Unite sunt îngrijorate de răspândirea virusului după ce un pacient liberian tratat într-un spital din Dallas a murit.

Citeşte şi Pacientul bolnav de Ebola din SUA a murit

Ca măsură de prevenţie, Statele Unite au luat măsuri speciale pentru depistarea Ebola pe 5 aeroporturi americane. În plus, Marea Britanie a anunţat că trimite până la 700 de militari pentru a lupta împotriva virusului în Sierra Leone.

Peste Ocean, primul bolnav depistat cu acest virus pe teritoriul american a murit, iar un alt bărbat, tot din Texas, a fost plasat sub supraveghere atentă a autorităţilor medicale fiind suspectat că a contractat virusul.