ŞOCANT. Bărbaţii afgani folosesc băieţii minori pe post de sclavi sexuali

Rapoarte oficiale şi informaţii de presă cutremurătoare despre unele aspecte ale vieţii în Afganistan scot la iveală cruzimea şi obiceiurile criminale ale bărbaţilor afgani. Unii dintre aceştia, de regulă cei mai bogaţi,  obişnuiesc să îşi aleagă Bacha Bazi, băieţi săraci sau orfani, pe care îi folosesc pe post de sclavi sexuali.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 16:10

Îmbrăcaţi în haine de femei, băieţii afgani sunt plătiţi să danseze în faţa unor grupuri de bărbaţi adulţi, apoi vânduţi sau închiriaţi altor bărbaţi pentru a fi sodomizaţi sau folosiţi în alte genuri de acte sexuale.

În comunitatea lor, un furnizor de astfel de băieţi nevinovaţi, aşa-numiţi „dansatori” – Bacha Bazi – este considerat a fi un adevărat stâlp al societăţii. Şi asta, deoarece proxenetul, aşa cum este el în realitate, ştie cum să îi păcălească pe băieţii din familiile sărace sau pe cei orfani, promiţându-le bunăstare dacă devin „dansatori” în faţa adulţilor înstăriţi.

Proxeneţii îi învaţă pe aceşti copii care devin scalvi sexuali cum să danseze şi tot ei sunt cei care le procură şi vestimentaţia. După spectacol însă, urmează orgiile. Băieţii abuzaţi nu se pot opune, pentru că, practic, nu au nicio şansă. Hayatullah Jawad, un reprezentant al unei grupări afgane care se ocupă cu drepturile omului, povesteşte că sunt multe persoane implicate în asemenea afaceri, persoane influente, şi nimeni nu poate să facă nimic, deoarece tuturor le e frică.

Washington Post a scris despre poveştile unora dintre aceşti băieţi din satele afgane sărace, care au fost ademeniţi de proxeneţii de Bacha Bazi (Boy Play) şi au căzut în plasa lor. Puştii se supun deoarece nu au unde să meargă şi nici cui să ceară ajutor. Unii dintre cei care îi folosesc ca sclavi sexuali sunt bărbaţi căsătoriţi, dar tot îşi iau câte un „bacha”.

Situaţia lor a fost descrisă şi într-un raport din 2010 al militarilor americani, care au povestit că militarii afgani abuzau sexual băieţi, fără ca vreo persoană să ia măsuri pentru a opri aceste cruzimi. Potrivit lui Nazir Alimy, care a întocmit un raport înprivinţa acestor practici, afirma că nu mai există nicio îndoială în privinţa persoanelor care finanţează aceste afaceri şi de ce poliţia afgană refuză să se implice pentru a opri totul. „Potrivit investigaţiilor noastre, aceşti băieţi dansatori sunt folosiţi pentru sex de către oameni foarte puternici”, a spus Alimy.

După ce împlinesc 18 ani, băieţii afgani sodominaţi şi abuzaţi de pedofilii homosexuali sunt abandonaţi, deoarece Coranul interzice homosexualitatea, dar nu spune nimic despre pedofilie. De asemenea, copiii sclavi sexuali care nu ascultă de stăpânii lor sunt pedepsiţi cu brutalitate de aceştia şi chiar ucişi. Oricum ar fi, afacerea cu Bacha Bazi este prosperă şi este soluţia multor familii sărace.

Pentru o prestaţie numai de dans, băieţii primesc câte 30 de dolari. Pentru serviciile sexuale oferite adulţilor, minorii sunt închiriaţi pe perioade mai mari şi contra unor sume pe măsură. Copiii spun că odată intraţi în acest cerc, nu mai au scăpare, pentru că le e şi frică de represalii şi nici nu ştiu să facă altceva.