ŞOCANT Câini comunitari asfixiaţi într-o dubiţă care-i transporta de la Botoşani la Constanţa

Cruzime fără margini. Un bărbat a fost prins în timp ce transporta de la Botoşani la Constanţa, 70 de câini înghesuiţi într-o dubiţă, unii peste alţii. Membrii unei asociaţii pentru protecţia animalelor l-au urmărit în trafic şi au cerut ajutorul poliţiei, care l-a întors din drum pe transportator. Din păcate, pentru multe dintre animale a fost prea târziu...o parte dintre câini au murit sufocaţi în dubiţă.

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 06:23
ŞOCANT Câini comunitari asfixiaţi într-o dubiţă care-i transporta de la Botoşani la Constanţa

Şoferul care transporta cei 70 de câini înghisuiţi într-o dubiţă este angajatul unei firme care se ocupă cu prinderea şi adăpostirea animalelor. Câinii, spune el, urmau să fie daţi spre adopţie. Nu avea însă acte de provenienţă pentru patrupede. Mai mult, unii dintre câini au murit asfixiaţi în dubiţă.

Potrivit membrilor unei asociaţii pentru protecţia animalelor, câini ar fi fost prinşi cu plasele de pe străzi, dar şi din gospodăriile oamenilor din Botoşani. Ei au urmărit maşina care transporta animalele la Constanţa. 

Viceprimarul din Botoşani, Cosmin Andrei, a declarat că vor face verificări pentru a stabili motivul pentru care DSV a decis întoarcerea transportului.

Şi Poliţia a deschis o anchetă, iar şoferul maşinii s-a ales cu o amendă de 840 de lei.