DIFERENŢE uriaşe între obiceiurile alimentare în diferite colţuri ale lumii

Un studiu efectuat pe 30 de familii din diverse zone ale lumii arată diferenţa uriaşă dintre obiceiurile alimentare ale oamenilor pe glob. Mai multe fotografii prezentate de Daily Mail arată contrastul privind dieta în 24 de ţări.

RomaniaTV.net
06 mai 2013, 12:09
DIFERENŢE uriaşe între obiceiurile alimentare în diferite colţuri ale lumii

Fotografiile prezentate de Daily Mail sunt instantanee preluate din cartea lui Peter Menzel „The Hungry Planet”. Menzel a vizitat 30 de familii din 24 de ţări pentru a studia obiceiurile alimentare şi puterea de cumpărarea a oamenilor din diverse colţuri ale lumii. 

Profilul fiecărei familii conţine descrieri detaliate ale obiceiurilor alimentare pentru o săptămână şi portretul fiecărui cămin. Imaginile arătă o discrepanţă uriaşă atât în privinţa obiceiurilor de consum, cât şi a sumelor pe care o familie le cheltuie pentru a-şi asigura hrana timp de o săptămână.

O familie de patru persoane din Marea Britanie plăteşte pe mâncare în medie 155 de lire pe săptămână, iar în coşul lor predomină cipsurile, biscuiţii şi ciocolata. Coşul lor zilnic mai conţine produse semipreparate, cum ar fi fasolea gătită, dar şi diverse sosuri precum ketchup şi maioneză.

Într-o tabără de refigiaţi din Ciad, nordul Africii, o familie formată din şase membri sunt obligaţi să trăiască o săptămână doar cu câteva pungi de cereale, carne de oaie uscată şi câteva canistre de apă, echivalentul a 37 de lire.

Şi familiile din Ecuador luptă pentru supravieţuire. Familia din Ecuador formată din 9 membri cheltuie în medie 20 de lire pe săptămână pentru mâncarea spăptămânală, de obicei supă de varză şi cartofi.

Diferenţa este uriaşă dacă ne uităm la ţările mai dezvoltate. De exemplu în SUA o familie de patru persoane din Carolina de Nord cheltuie echivalentul a 220 de lire săptămânal pe mâncare. Coşul lor conţine în mare parte fast food, pizza, sandvişuri de la Burger King şi McDonald’s.

În Japonia, coşul săptămânal este acoperit cu echivalentul a 200 de lire şi include mult peşte. Italienii preferă şi ei peştele, pastele şi legume şi fructe proaspete. Cheltuie în medie echivalentul a 167 de lire pe săptămână.

Cel mai mult dau pe mâncare germanii. O familie formată din patru persoane dă în medie echivalentul a 379 de lire pe săptămână.

Diferenţa este uriaşă dacă comparăm masa germanilor cu cea a unei familii din Buhtan care cheltuie în medie echivalentul a 3.2 lire pentru a potoli foame a 13 oameni.

MAI MULTE FOTOGRAFII VEZI AICI