ŞOCANT: O adolescentă de 15 ani obligată de o colegă să se prostitueze

Scandal fără precedent într-o şcoală din oraşul Gheorgheni, din judeţul Harghita. O adolescentă de 15 ani a fost obligată mai bine de un an să se prostitueze de o colegă din liceu. Printre clienţii ei se numărau şi elevi. Fata s-a temut să le spună părinţilor prin ce trece. A scăpat din acest coşmar doar pentru că o mătuşă a descoperit ce se întâmplă.

RomaniaTV.net
09 ian. 2012, 09:07
ŞOCANT: O adolescentă de 15 ani obligată de o colegă să se prostitueze

O adolescentă de 15 ani, dintr-un liceu din Gheorgheni, a fost obligată de o colegă din liceu să se prostitueze. 150 de bărbaţi şi adolescenţi ar fi întreţinut relaţii sexuale cu ea. Cele mai multe dintre acestea ar fi avut loc în toaleta şcolii, variantă dezminţită, totuşi, de directoarea instituţiei de învăţământ.

„Nu s-a întâmplat nimic în spaţiul şcolar. Aceste lucruri s-au petrecut seara, mă mir că nu au observat părinţii. Eleva nu are absenţe, deci nimic nu s-a petrecut în timpul şcolii, totul s-a petrecut în afara şcolii„, a spus directoarea liceului din Gheorgheni, Ana Boricz.

Fata s-a temut să le spună părinţilor prin ce trece. A scăpat-o din acest coşmar mătuşa care a descoperit din întâmplare ce se întâmplă, după ce a văzut-o pe fată cu un bărbat pe o stradă lăturalnică din oraş.

Directoarea a precizat că eleva avea rezultate „slăbuţe” la învăţătură şi a precizat că, împreună cu diriginta fetei, a discutat cu ea şi cu mama sa despre cele întâmplate, dar şi cu colega pe care o acuză că ar fi obligat-o să se prostitueze.

„Am chemat-o pe mama fetei la şcoală şi am stat de vorbă şi cu ea, şi cu fata. Mama spune că nu a observat nimic la fată, că aceasta niciodată nu întârzia acasă mai mult de ora 8 seara. Eleva mi-a spus că a fost bătută, dar nu în fiecare zi, ca noi să putem observa. Am întrebat de ce nu a spus cuiva, dacă nu a spus acasă. A spus că a fost ameninţată de această elevă de clasa a IX-a. Bătaia nu a avut loc în şcoală, a avut loc în oraş, în locurile unde ei se întâlneau. Când a venit cu mama ei la şcoală s-a văzut foarte puţin la ochi, pentru că era fardată. Am discutat şi cu eleva care a ameninţat-o şi a bătut-o. Ea spune că nu este adevărat, ca fiecare elev care încearcă să dea vina pe altcineva”, a precizat cadrul didactic, subliniind că, în funcţie de concluziile anchetatorilor, se vor lua măsuri împotriva tuturor celor implicaţi în acest caz, măsuri ce pot ajunge de la scăderea notei la purtare şi până la exmatriculare.

Ferencz Alpar, inspector şcolar general, spune că în liceul din Gheorgheni va fi trimis un grup de inspectori care va demara o anchetă proprie.

Noi am primit o informare din partea şcolii. Ştim că e o fată de 15 ani, mai sunt investigaţi trei elevi pentru participare la grup infracţional şi aşteptăm concluzia poliţiei. Mâine se va deplasa la şcoală un grup de inspectori, care va verifica dacă s-au desfăşurat aceste lucruri şi în spaţiul şcolar. Vom aştepta rezultatul anchetei şi vom lua măsuri ce pot duce şi la exmatricularea elevilor. Vom face investigaţia noastră şi abia apoi vom trage concluziile„.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, mama fetei obligate să se prostitueze a depus plângere la poliţie din data de 16 decembrie. Din informaţiile pe care anchetatorii le deţin până în prezent rezultă că numărul celor cu care fata ar fi întreţinut raporturi sexuale este mult mai mic: „Din cercetări rezultă că vorbim despre 12 suspecţi care au întreţinut relaţii sexuale orale cu fata. Nu este vorba de 150 de oersoane, e informaţie nefondată şi neconformă cu realitatea, după datele pe care noi le deţinem din spusele fetiţei. Eleva a declarat că a făcut sex oral cu 12 persoane. Nu excludem să fi fost mai multe, dar nu se pune problema unei cifre atât de mari, de 150 de persoane„.

Bătaia pe care spune că ar fi încasat-o de la colega care a obligat-o să se prostitueze datează din vară. „În privinţa fetei cu un an mai mare decât victima, care a lovit-o, se pare că acest lucru s-a întâmplat în vară, din cauză că victima a povestit unor colegi ce se întâmplă, nu pentru ca ea să întreţină în continuare relaţii sexuale. De aceea nu putem vorbi deocamdată că a obligat-o să se prostitueze„, a precizat Gheorghe Filip, adăugând că, deoarece toţi cei implicaţi în acest caz sunt minori se va urma o procedură specială.

Totuşi, ei sunt supuşi legii şi vor fi prezentaţi unei comisii, care să stabilească dacă au avut sau nu discernământ, şi pot răspunde penal şi riscă să-şi piardă libertatea dacă se va demonstra că sunt vinovaţi de fapte penale„, a precizat reprezentantul anchetatorilor.

Protecţia Copilului Harghita va deschide o anchetă în acest caz.