ŞOCANT. Un profesor îşi bate elevele cu pumnii şi cu picioarele

Un profesor de geografie din Drăgăşani a dat cu capul de bancă mai multe eleve şi le-a aruncat cu scaunul în spate. O altă elevă a fost lovită cu pumnii şi picioarele pentru că s-a ciocnit de profesor pe culoarul şcolii.

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 13:28
ŞOCANT. Un profesor îşi bate elevele cu pumnii şi cu picioarele

Ion Criveanu, profesor în cadrul grupului şcolar IC Brătianu, în 2006, supărat că unii dintre elevi au chiulit de la ora de geografie, a dat cu spray lacrimogen pe holul şcolii, scrie evz.ro. Atunci, şapte elevi au fost intoxicaţi uşor şi au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale.

Recent, profesorul a fost bătută o elevă de clasa a II-a. „M-a tras peste bancă de păr, m-a dat cu capul de bancă. Atunci când colegii au sărit în apărarea mea, a luat un scaun şi mi-a dat cu el pe spate”, este mărturia unei eleve de 16 ani, înregistrată la Poliţie sub forma unei plângeri penale, în iunie 2011.

De ani de zile, Consiliul de Administraţie încearcă să-l dea afară pe profesorul Ion Criveanu, însă Justiţia îl repune în funcţie.

Învăţătorul se află în învăţământ de peste 30 ani, iar reprezentanţii inspectoratului şcolar spun că nu au mai primit reclamaţii de acest gen. Parinţii au depus plângere şi la poliţie. O altă anchetă va fi pornită de ministerul educaţiei.

Profesorul bătăuş riscă să fie exclus din învăţământ.