Şocant! Vedea fantome în casă și credea că înnebuneşte. A înlemnit când s-a descoperit adevărul

Caz şocant după ce o tânără care vedea fantome a ajuns să aibă şocul vieţii în momentul în care a descoperit adevăratul motiv. Tânăra s-a temut să spună cuiva ce se întâmplă cu ea.

06 iun. 2019, 06:58
Şocant! Vedea fantome în casă și credea că înnebuneşte. A înlemnit când s-a descoperit adevărul

Britanica Kirsty James, de 29 de ani, se temea că este nebună după ce avea halucinații terifiante: femeia vedea fantome în casă și mașini care nu existau pe strada din fața locuinței.

Tânăra s-a abținut să vorbească cu prietenii sau vecinii de teamă după ce a văzut că oamenii o privesc cu suspiciune când le spune ce grozăvii vede.

După luni de zile de incertitudine și spaimă, Kirsty James, din Caerphilly Monmouthshire, South Wales, s-a gândit să consulte medicii și a descoperit, în urma unor investigații ample, un adevăr șocant: halucinațiile nu erau rodul unei dereglări psihice, ci ale unei boli oculare.

A cunoscut un bărbat pe Tinder, dar a avut un şoc atunci când a vrut să-l întâlnească. A luat-o la fugă când a văzut cine coboară 

Femeia a plâns ușurată când doctorii i-au spus că vedeniile erau cauzate de sindromul Charles Bonnet (CBS), pe care l-a dezvoltat din cauza unei maladii la ochi de care știa de la 13 ani, numită „boala lui Stargardt”, scrie realitatea.net.
Kirsty James a fost diagnosticată cu sindromul Stargardt – o condiție genetică rară a ochiului care afectează partea centrală a retinei.

Urmare a pierderii treptate a vederii, creierul caută soluții pentru acoperirea zonelor-lipsă din vedere și înlocuiește realitatea cu imagini ireale, de tip halucinogen.

Sindromul Charles Bonnet nu este frecvent diagnosticat, dar este o cauză frecventă de apariţie a halucinaţiilor vizuale complexe, scrie wowbiz.ro.

Prevalenţa sa la pacienţii cu tulburări vizuale variază între 10-15 %. Sindromul Charles Bonnet este un termen utilizat pentru a descrie situaţia în care oameni cu probleme de vedere încep să perceapă (vadă) lucruri despre care ştiu că nu sunt adevarate.

Aceste tulburări vizuale poartă denumirea de halucinaţii vizuale şi pot fi de la forme simple (linii) pana la imagini detaliate ale unor persoane sau clădiri.

Boala a fost descrisă pentru prima dată în 1760 de către Charles Bonnet când a observat faptul că bunicul său care era orb argumenta că vede imagini reprezentate de clădiri, păsări, care în realitate nu erau acolo.