SOCI 2014: „Nu există sanie de rezervă. Ai una şi gata”, spune un fost campion naţional

SOCI 2014: Federaţia Română de Bob şi Sanie (FRBS) a anunţat, miercuri, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că echipajul Radu Şovăială / Alexandru Teodorescu a fost retras din proba de dublu sanie de la JO pentru că a făcut aceeaşi greşeală de două ori, juriul oprind participarea din motive de securitate. Pe de altă parte, continuă dezvăluirile legate de lipsa unei sănii de rezervă. 

RomaniaTV.net
12 feb. 2014, 15:53

SOCI 2014: Scandalul excluderii echipajului românesc de sanie ia amploare. „Ca fost practicant al acestui sport și fost component al lotului național de sanie, pot să vă spun cu mâna pe inimă că NU EXISTĂ SANIE DE REZERVĂ! Ai una și gata! Dacă “prin absurd” rușii își făceau milă de noi și ne “ajutau” cu o sanie (cu toate că în anii de competiții internaționale nu am întâlnit o așa mărinimie) nu poți concura cu ea fără niște antrenamente riguroase. Durează foarte mult acomodarea cu o sanie “nouă”. Să nu încerce nimeni să mușamalizeze acestă incompetență a celor de la COSR și să îi denigreze pe acesti băieți, pe care îi cunosc personal și știu cât au muncit să ajungă la cea mai importantă competiție sportivă. Trăim în țara unde toți sunt fascinați de niște drogați și bețivi care aleargă după o minge. Adevărații sportivi nu contează. Să ne fie rușine 

Mă deranjează bătaia asta de joc ce planează în Federația Română de Bob și Sanie (FRBS) și în Comitetul Olimpic. Acești sportivi își rup oasele la propriu doar să arboreze steagul României la competițiile internaționale și cei ce trăiesc pe spatele sportivilor aruncă mizerie și îi denigrează doar să își păstreze fotoliile calde.

Sunt scârbit de tot ce înseamnă FRBS. Eu m-am retras din activitate în urma unei accidentări grave în Germania, la Oberhof. Tot pentru tricolor. Am avut vreun gram de recunoștință? NIMIC. Ești bun cât pot să te exploateze și să prezinte rezultatele. Când nu le mai ești de folos, totul se șterge cu buretele.

Cand o să am copii, m-am jurat că nu o să îi las să facă sport de performanță.

Asta este țara “liberă” câștigată cu sânge și durere în 89″, scrie Alexandru Moldoveanu, fost campion naţional de sanie pe blogul lui Victor Ciutacu. 

Echipajul de dublu Radu Şovăială / Alexandru Teodorescu, calificaţi la Jocurile Olimpice de la Sochi 2014, nu vor lua startul în competiţia de dublu, programată miercuri, şi nici în cea pe echipe, ca urmare a deciziei juriului. 

Citeşte şi

SOCI 2014. România, RUŞINEA Olimpiadei. N-avem sanie de rezervă şi am fost EXCLUŞI din concurs

JO de IARNĂ. Singurul român concurent la skeleton merge la Soci cu o sanie împrumutată