Socialiştii din Parlamentul European reacţionează la criza din România: „O alianţă a USR PLUS cu AUR este ruşinoasă şi de neînteles”

Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) a transmis că o alianţă între USR PLUS şi AUR, un partid extremist şi anti-european, pentru sprijinirea unei moţiuni de cenzură este una ruşinoasă şi de neînţeles.

04 sept. 2021, 16:35
Socialiştii din Parlamentul European reacţionează la criza din România: „O alianţă a USR PLUS cu AUR este ruşinoasă şi de neînteles”

Socialiştii europeni transmit, în luarea lor de poziţie, că este mai sustenabilă o moţiune de cenzură împreună cu o formaţiune europeană precum PSD.

O alianţă între USR PLUS care face parte din grupul «Reînnoim Europa» cu partidul anti-european şi extremist precum AUR este ruşinoasă şi de neînţeles! O majoritate pentru o moţiune de cenzură este mai sustenabilă cu un partid pro-european precum PSD”, se arată într-o postare pe Twitter a grupului socialiştilor europeni, formaţiune la care este afiliat şi Partidul Social Democrat din România.

Citeşte şi PSD s-a răzgândit şi nu mai susţine moţiunea de cezură a USR PLUS şi AUR. Gabriela Firea: Nu particip la mascarade! Nu voi fi niciodata la remorca incompetentilor!

Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat se reunește duminică, pentru a adopta strategia politică viitoare. Potrivit unor surse din partid, social-democrații iau în calcul să depună propria moțiune, deoarece, în opinia lor, alianța USR cu AUR e o mascaradă.

Social-democrații consideră că alianța USR – AUR a demonstrat „că nu este capabilă să facă nimic”, iar liderii acestor formațiuni au vrut să ignore apelurile PSD, deși au nevoie de PSD.

Citeşte şi Vlad Voiculescu îl acuză pe Florin Cîţu de „blat” cu PSD: „PNDL 3 – o nouă mită electorală, împărțită si primarilor PSD”