Sociologul Gelu Duminică, atac fără precedent la adresa paradei militare de 1 Decembrie: ”Nu înțeleg de ce trebuie să ne mândrim cu Armata!”

Sociologul Gelu Duminică a lansat un atac dur la adresa paradei militare de 1 Decembrie. Acesta nu înțelege de ce de Ziua Națională, România trebuie să se mândrească cu dotările Armatei, care sunt folosite în război, în loc să fie scoase la lumină aspectele pozitive ale vieții de român.

01 dec. 2022, 18:09
Sociologul Gelu Duminică, atac fără precedent la adresa paradei militare de 1 Decembrie: ”Nu înțeleg de ce trebuie să ne mândrim cu Armata!”

Sociologul Gelu Duminică, atac fără precedent la adresa paradei militare de 1 Decembrie. Sociologul Gelu Duminică a lansat un atac dur la adresa paradei militare de 1 Decembrie. Acesta nu înțelege de ce de Ziua Națională, România trebuie să se mândrească cu dotările Armatei, care sunt folosite în război, în loc să fie scoase la lumină aspectele pozitive ale vieții de român.

Citește și Klaus Iohannis, mesaj de încurajare pentru români de Ziua Naţională: „România a demonstrat ca e un partener de încredere pentru UE si NATO. Avem nevoie să ne consolidăm încrederea în valorile euroatlantice şi să nu ne îndepărtăm de ele”

„Nu imi plac paradele militare de ziua nationala. Nu inteleg de ce o natiune trebuie sa se mandreasca cu armata si de ce defilarea tehnicii militare este un motiv de mandrie. As prefera sa ne mandrim cu oamenii pe care ii avem, cu valorile bucuriei si diversitatii care ne definesc si cu iubirea pe care ne-o purtam unul altuia. Tarii mele ii doresc sa fie buna si frumoasa! Si sa devina cu adevarat „acasa” pentru toti cei vietuiesc in ea. Promit ca o sa fac tot ce tine de mine sa contribui la asta!”, a scris Gelu Duminică pe pagina sa de Facebook.

Peste 1.500 de militari au participat la parada militară de la București

Peste 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Autoritatea Vamală Română, precum şi 120 de mijloace tehnice au participat în acest an la parada de Ziua Naţională a României.

În blocul de onoare au fost aproximativ 150 de militari străini, din cadrul unor detaşamente din Belgia, Franţa, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos, dar și şi militari care au reprezentat ţările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

Fondul sonor al defilării a fost asigurat de muzicile militare ale Armatei, din garnizoana Bucureşti: Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Muzica militară a Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” şi Muzica militară a Brigăzii 1 Mecanizată „Argedava”.

Citește și Parada militară spectaculoasă de Ziua Națională, la Alba Iulia. Traian Băsescu și Emil Constantinescu, marii absenți de 1 Decembrie | VIDEO