Sociologul Marius Pieleanu critică intervenția președintelui Iohannis în ziua în care România a raportat cel mai mare număr de infectări și de decese de la debutul pandemiei

Sociologul Marius Pieleanu este indignat de intervenția lui Klaus Iohannis, în ziua în care România a raportat cel mai mare număr de morți de la debutul pandemiei, 574 în ultimele 24 de ore.

19 oct. 2021, 22:37
Sociologul Marius Pieleanu critică intervenția președintelui Iohannis în ziua în care România a raportat cel mai mare număr de infectări și de decese de la debutul pandemiei

Marius Pieleanu spune că se aștepta ca Iohannis să convoace de urgență CSAT, dat fiind faptul că România se află într-o situație de criză, cu care nu s-a mai confruntat de la Al Doilea Război Mondial.

Probabil vorbește cu propria persoană. Pas cu pas. Se întâlnește cu domnul Arafat care să îi spună ceea ce tot spune: că nu sunt suficiente paturi la ATI, resurse umane, tuburi de oxigen. Eu credeam că ne anunță că face o ședință a CSAT în seara asta, că bagă în carantină localitățile cu peste 10 la mie, că cere ajutor peste tot că suntem depășiți de situația medicală. Este o catastrofă medicală dublată de o criză politică.

Citeste si Klaus Iohannis, declarații de presă în ziua cu un nou record la infectări și decese COVID: „Am convocat mâine o şedinţă pentru stabilirea de măsuri clare, restrictive” VIDEO

Niciodată România, de la Revoluție încoace, de la Al Doilea Război Mondial, nu a fost într-o situație ca în zilele acestea. Trăiește în această țară, domnul președinte? Ținuta absolut impecabilă pentru evenimentele cu staif e anormală pentru ceea ce trăim acum, când au murit sute de oameni într-o singură zi, un record. Când s-a mai întâmplat așa ceva? S-a gândit să convoace mâine? Până mâine nu mor oameni? Principalul vinovat este domnia sa, că a cauționat ceea ce se întâmplă.

M-am săturat că poporul ortodox e de vină pentru eșecul campaniei. E o catastrofă medicală din cauza incompetenței celor care ne conduc”, a spus Marius Pieleanu la România TV.

Citeste si Dacian Cioloş a luat foc după valul de avize negative din Parlament. „Avem o nouă majoritate USL în Parlamentul României. PSD și PNL resping braț la braț candidații propuși de USR”