Sociologul Vasile Dîncu, candidatul PSD-PNL la europarlamentare, despre Cătălin Cîrstoiu: „Un bun comunicator, este un tip sensibil la suferința oamenilor”

Sociologul Vasile Dîncu, candidatul PSD-PNL la europarlamentare, a făcut o analiză a candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei.

15 apr. 2024, 11:49
Sociologul Vasile Dîncu, candidatul PSD-PNL la europarlamentare, despre Cătălin Cîrstoiu: „Un bun comunicator, este un tip sensibil la suferința oamenilor”

Vasile Dîncu a explicat de ce PSD l-a ales pe Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul comun al coaliției la Primăria Capitalei.

Citește și Rareș Bogdan îl desființează pe Mircea Geoană: „Ne cam face de râs, nu-și face treaba. Nu este un angajat model”

„Un candidat cum era Gabriela Firea, cu care s-a luptat PNL, avea mai puține șanse să aducă electoratul liberal. În cazul acesta am căutat un candidat care să aibă o altă dimensiune, care să poată să aducă electoratul. Ne trebuia candidatul nostru. Nu putea să ne pună în undă proiectul altcineva. În politică poți să și pierzi. Această luptă nu este terminată. În intenția de vot există o mobilizare până în ultima zi.

Cele două partide sunt mobilizate de șefii de filiale. Cătălin Cîrstoiu este un bun comunicator, este un tip sensibil la suferința oamenilor. Principala vulnerabilitate este că a fost lansat un pic prea târziu. Partidele cred că au mers pe ideea de a-și impune fiecare candidatul.

Nicușor Dan și-a îmbunătățit scorul, încrederea. Are un fel de calitate a inactivismului. Candidații vor fi destul de apropiați. În campanie se vor întâlni undeva în jur de 30 la sută. Votul se personalizează la Capitală. Oamenii spun numele, apoi programul și abia pe locul trei este partidul”, a spus Vasile Dîncu.

Citește și Rareș Bogdan, mesaj ferm pentru PSD: „Funcția de președinte nu este negociabilă. Ciolacu convinge ca premier”

Vasile Dîncu dezvăluie de ce a ales să meargă pe drumul spre Bruxelles

Sociologul Vasile Dîncu a dezvăluit, duminică seara, la Prima News, de ce a ales să condideze pentru un fotoliu la Bruxelles.

„Rareș Bogdan face atmosferă. Râdem împreună la începutul fiecărei ședință de coaliție. Îi place să se joace de-a identitatea în PNL, ‘prin noi înșine’. Avem doi președinți cu scaun la cap, funcționează coaliția în condiții paritare. Algoritmul la europarlamentare a fost așa, 10 de la pSD și 8 de la PNL. Maria Grapini este de la presă, este o doamnă cu experiență. Este pe un scaun al PSD”, a spus Dîncu despre cei aflați pe lista de europarlamentare.

Întrebat de ce a ales să meargă pentru un loc de europarlamentar, Vasile Dîncu a spus: „Este un fel de redescoperire, am fost în prima echipă de observatori la Bruxelles. Mi-am dat seama că este nevoie de un efort susținut la Bruxelles. M-au împins și colegii. Este nevoie de politicieni cu experiență. Mi-am dat și euseama că din păcate avem o inhibiție, că suntem o țară mică. Țările baltice m-au convins că nu cointează mărimea. Să nu uităm de reprezentarea pe care o are Malta. Noi va trebui să avem un program al României. Este nevoie de România. Ursula von Der Leyen a câștigat la alegerile trecute cu voturile României. România va conta. Contează rezultatele noastre”.