Socol: De reducerea CAS vor beneficia cele 700.000 de firme private active din România

Reducerea CAS este o promisiune respectată a Guvernului Ponta, fiind o ''măsură-șoc'' ce va ajuta sectorul privat, va stimula crearea de noi locuri de muncă și va contribui la creșterea încasărilor la buget, a declarat, marți, pentru AGERPRES, Cristian Socol, consilierul premierului Victor Ponta.

RomaniaTV.net
05 nov. 2013, 13:59
Socol: De reducerea CAS vor beneficia cele 700.000 de firme private active din România

”Măsurile fiscale pe care Guvernul și le-a asumat pentru anul 2014 sunt extrem de importante și de necesare deoarece ele vizează continuarea creșterii economice, susținerea mediului de afaceri și crearea de noi locuri de muncă. În mod evident, măsura-șoc, cu un mare efect de multiplicare la nivelul economiei, este reducerea CAS, adică a impozitării pe muncă. Este un angajament pe care Guvernul Ponta l-a luat încă de la începutul mandatului și iată că, de la mijlocul anului 2014, acesta va deveni realitate”, a precizat Socol.

Potrivit acestuia, de reducerea CAS cu 5 puncte procentuale vor beneficia în mod direct cele 700.000 de firme private active din România, dar, indirect, măsura se va răsfrânge în mod pozitiv asupra pieței muncii și a încasărilor bugetare.

”Reducerea CAS stimulează crearea de locuri de muncă, va crește gradul de conformare voluntară la plata contribuțiilor și, implicit, va reduce presiunea pe bugetele de asigurări sociale, sănătate, șomaj etc”, a spus Cristian Socol.