Șocul pe care l-a avut un britanic stabilit în România când a văzut factura la energie electrică: „Dacă adun ultimele cinci facturi plătite, suma rezultată nu ajunge nici măcar la jumătatea sumei de pe ultima factură”

Fascinat de România, Aaron Roberts a decis să se mute în țara noastră în urmă cu câteva luni. A ales Clujul, un oraș care i-a permis să trăiască așa cum vrea el și să-și desfășoare activitatea de fotograf. Doar că, în urmă cu câteva zile, britanicul a avut parte de șocul vieții lui.

28 feb. 2024, 09:39
Șocul pe care l-a avut un britanic stabilit în România când a văzut factura la energie electrică: „Dacă adun ultimele cinci facturi plătite, suma rezultată nu ajunge nici măcar la jumătatea sumei de pe ultima factură”

Factura la energie electrică pe care a primit-o la sfârșitul lunii februarie, reprezentând consumul pe luna anterioară, i-a provocat un adevărat șoc. Aaron crede cu tărie că suma de pe factura emisă de furnizorul de electricitate este nejustificată, cu atțt mai mult cu cât el nu a mai locuit în apartamentul respectiv din luna noiembrie a anului 2023.

Factura la energie electrică i-a produs mare șoc unui britanic stabilit la Cluj

Bărbatul a calculat sumele de pe facturile din ultimele cinci luni și a constatat că suma rezultată nu era nici măcar la jumătatea sumei de pe factura emisă în februarie 2024.

Nu mai locuiesc la această proprietate din noiembrie 2023, dar mi-ați calculat factura la electricitate ca fiind 1528.02 lei… Dacă adun ultimele 5 facturi plătite, nici măcar nu ajung la JUMĂTATE din ultima factură. Ai naibii pirați… Sunt o companie de escroci care nu ar trebui să existe. Sunt oameni, mai ales bătrâni, care nu își permit nici măcar să pună mâncare pe masă și iată ce măgării fac astfel de companii. Să le fie rușine administratorilor acestei companii care se fac vinovați de înșelătorie, să le fie rușine politicienilor cărora nu le pasă de nimic. Mi-am trimis indexul pe 15 februarie (sau imediat după) folosind fotografiile atașate aici și l-au ignorat total. Pentru înregistrare, am 2 contoare de energie electrică la proprietate, deoarece locul a fost împărțit în două apartamente în trecut„, a scris Aaron pe Facebook.

Citeste si Factura la curent, explicată de ministrul energiei, Sebastian Burduja: „Românii nu trebuie să tremure nici de frig, nici de frica facturilor”

Între timp, bărbatul a aflat și posibilul motiv pentru care i-a explodat factura la curent.

Mi s-a adus la cunoștință că, întrucât au estimat un consum foarte mare, prețul pe kWh s-a mărit și el. Deci vorbim despre o dublă înșelătorie. Dacă le-aș fi plătit suma respectivă și m-aș fi gândit „oh, e în regulă, nu voi mai plăti nimic în următoarele trei luni și ceva…” aș fi plătit mult mai mult pe kWh decât aș fi primit în „credit”„, a mai scris Aaron pe Facebook.

Postarea englezului a adunat zeci de reacții, dar și de comentarii. Cu toții au rezonat cu el și au spus că nu este normal să aibă un asemenea consum. Pentru a nu experimenta astfel de episoade în care să fie bun de plată, majoritatea i-a recomandat să schimbe furnizorul.

Citeste si Aparatul din casă care consumă mai mult curent decât frigiderul. Îți poate crește factura la energie cu zeci de lei, în fiecare lună, iar mulți români au început să îl achiziționeze

Bărbatul a făcut, de asemenea, apel în postarea sa la ANPC, căruia i-a solicitat să intervină în această problemă.

Rezolvați acest tip de probleme. Este inacceptabil!„, a răbufnit bărbatul.