Şocul pe care l-a avut un clujean când a spart ouă să facă ochiuri: ”M-am speriat că puiul va sări din tigaie”

Un clujean a avut o surpriză uriaşă când a vrut să-şi facă ouă ochiuri. Spărgând ouăle în tigaie, a constatat că unul dintre ele... nu putea fi consumat.

05 aug. 2022, 08:42
Şocul pe care l-a avut un clujean când a spart ouă să facă ochiuri: ”M-am speriat că puiul va sări din tigaie”

Oul care nu putea fi consumat conţinea un embrion de pui, o gafă evidentă a celor de la ferma de pui. Aceştia, cel mai probabil, au încurcat ouăle puse la incubator cu ouăle pentru consum, potrivit stiridecluj.ro

”M-am speriat că va sări din tigaie puiul. Cum e posibil să vândă ouă cu embrioni de pui în ele?”, se întreabă clujeanul.

ouă ochiuri

Care e diferența dintre ouăle de găină cu coaja roșie și cele cu coaja albă?

Diferenţa dintre ouăle cu coaja roşie şi cele cu coajă albă constă doar în rasa găinii. Practic, găinile roșii fac ouă cu coaja roșie, iar cele albe fac ouă cu coaja albă.

În principiu, gustul celor două tipuri de ouă este acelaşi. Apar unele diferenţe, nesemnificative în esenţă, în funcţie de furajele cu care sunt hrănite păsările. Cele cu coajă închisă la culoare pot părea mai gustoase pentru că de cele mai multe ori vin de la găini crescute în gospodării private, lăsate libere, crescute cu iarbă. Din punct de vedere nutritiv, cele două tipuri de ouă sunt identice. O echipă de cercetători de la Cornell University a făcut un studiu legat de acest aspect şi au ajuns la concluzia că diferă puţin cantitatea de acizi omega 3 în favoarea ouălelor cu coajă maronie. Deosebirea este atât de mică încât este nesemnificativă în cazul unui consum normal de ouă.

Citeste si Cum fierbi ouăle ca să nu li se crape coaja. Trucul care poate fi de folos oricărei gospodine

De ce gălbenușul ouălor de țară este mai închis la culoare?

Este bine ştiut faptul că găinile de la ţară fac ouă cu gălbenuşul mult mai galben decât cel al ouălor făcute de găinile crescute în ferme specializate. Explicaţia constră în modul de alimentaţie. În general, găinile de țară sunt hrănite doar cu porumb, motiv pentru care gălbenușul este mai închis la culoare. În cazul găinilor din ferme specializate, hrana este formată dintr-un mix de cereale, gândit de către o echipă de medici pe baza studiilor din domeniu. Tot hrana specializată ajută și la obținerea ouălor bogate în Omega 3 și Seleniu.

Citeste si Seceta creşte preţul cartofilor. Avertismentul agricultorilor: Dacă nu plouă, situaţia va fi catastrofală