Șocul trăit de un român când a auzit ce sume trebuie să scoată din buzunar pentru două șezlonguri în Italia. „Am înghițit în sec. Să mai zică careva că Mamaia e scumpă”

Un jurnalist român specializat în tehnologie a plecat în vacanță în Italia și a împărtășit cu urmăritorii săi de pe Youtube cum a fost această experiență.

16 iul. 2023, 12:35
Șocul trăit de un român când a auzit ce sume trebuie să scoată din buzunar pentru două șezlonguri în Italia. „Am înghițit în sec. Să mai zică careva că Mamaia e scumpă”

Dan Cadar a fost plecat în Italia alături de familie, mai exact în Portofino.

„Portofino nu-l mai văzusem. Era o noutate și ne-am gândit că ne plimbăm, facem și o baie în mare. Ce să vă zic? Am dat peste cele mai mari prețuri pe care le-am văzut și de care am auzit vreodată. Mi-a fost dat să aud cel mai halucinant scor din viața mea”, a povestit el.

Citește și Cât costă o noapte de cazare la all-inclusive în cele mai scumpe stațiuni de pe litoralul românesc. Care sunt beneficiile oferite doritorilor

A mers cu soția și copiii pe o plajă din Portofino, unde a trăit șocul lui când a auzit cât costa un șezlong.

„Ajungem pe o plăjuță cu umbrele și șezlonguri pe lângă Portofino, cu copiii, cu colacii… Intrăm noi în țarc și întrebăm cât ne costă. Domnișoara îmi răspunde senin: ’75 de euro’. Am înghițit în sec dar zic ‘eh, asta e, supraviețuim’. ‘De persoană’, completează ea. ‘Cât ziseși?”, a povestit Cadar.

Citește și Preţul infim cu care ANAF scoate la vânzare un avion confiscat. Costă mai puţin decât un apartament de doua camere

Femeia care strângea banii pentru șezlonguri le-a făcut o reducere de grup, fiind doi adulți și doi copii.

„Da, zise ea, văzând fața mea pietrificată. ‘Am putea încerca să vă dăm un discount că sunteți 4, deci un copil intră gratis.

Vă dăm două șezlonguri și o umbrelă, deci 225 de euro’. ‘Stai, te rog, o secundă să-mi adun falca de pe jos’.

Deci 225 de euro pentru o umbrelă și două șezlonguri. Să mai zică careva că Mamaia e scumpă. Mișto italienii, ăștia.

Ai o plajă mișto, pui niște țăruși, umbrele și șezlonguri și ceri 200 de euro”, mai spune vloggerul român.

Dan Cadar a explicat de ce crede el că prețurile au crescut atât de dramatic în ultimul an.

„După ce lumea a avut lacătul pe ușă timp de doi ani, nu există operator din turism, fie el, cârciumă sau plajă, să nu caute să-și scoată pârleala pe spinarea bieților turiști”, conchide jurnalistul, potrivit știridiaspora.ro.