Șofer condamnat de două ori pentru aceeași faptă. Cum a încercat să-i „îmbuneze” pe polițiști?

Un șofer din Neamț a fost condamnat pentru că a comis aceeași faptă de două ori la interval de aproximativ un an. Bărbatul a încercat să se sutragă pedepsei într-o manieră inedită.

18 mai 2021, 09:18
Șofer condamnat de două ori pentru aceeași faptă. Cum a încercat să-i „îmbuneze” pe polițiști?

Vasile Ilieș, un șofer din Neamț, în vârstă de 59 de ani, este condamnat la închisoare cu executare pentru că a comis aceași faptă de două ori, într-un interval de un an și câteva luni. Bărbatul este condamnat pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru dare de mită, pentru că a vrut să se sustragă amenzilor de care era pasibil inițial.

Prima faptă pe care șoferul a comis-o, s-a întamplat în decembrie 2019, când a fost prins la volan cu un nivel de alcoolemie ridicat și a încercat să „îmbuneze” organele legii cu suma de 400 de Euro, ca să scape fără amendă.

Polițiștii însă i-au denunțat fapta, iar bărbatul a fost trimis în judecata, în stare de libertate, fiind ulterior condamnat cu suspendare. În ciuda acestei întâmplări, bărbatul s-a gândit că poate aceeași manevră ar putea funcționa a doua oară.

În februarie anul acesta, șoferul din Neamț a fost prins , din nou, de către organele de poliție că avea o alcoolemie mare în timp ce conducea. Bărbatul, de teama că avea deja un antecedent, a încercat să evite consecințele legale, și a oferit suma de 500 de Euro polițiștilor pentru a-l „ierta” pentru fapta sa. Ofițerii l-au denunțat și de această dată și au organizat un flagrant bărbatului, în urma căruia a fost arestat preventiv, apoi a fost dus în arest la domiciliu.

Șofer condamnat la 2 și 2 luni de închisoare

„S-a stabilit faptul ca acuzatul a oferit suma de 500 de dolari echipajului de politie cu scopul de a-si incalca atributiile de serviciu. Mituitorul ar fi vrut ca politistii sa nu intocmeasca actele de constatare ale infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand in sange o concentratie alcoolica peste limita legal admisa, respectiv 0,67 mg/l, alcool pur in aerul expirat”, a consemnat Direcția Generală Anticorupție, conform ziare.com.

Magistrații au dat foarte rapid sentința în cazul bărbatului, iar acesta a fost condamnat la 2 ani și 2 luni cu executare pentru conducerea sub influența alcooolului și dare de mită. Din cauză că șoferul avusese deja un mandat de arestare pentru aceași faptă, bărbatul din Neamț va executa pedeapsa în închisoare.