Şofer de TIR, căutat de poliţie după ce a fugit cu 30 de tone de sârmă de cupru

Un sucevean este căutat de poliţişti după ce a dispărut cu aproximativ 30 de tone de sârmă de cupru pe care trebuia să o transporte la Koln, în Germania. Valoarea estimată pentru marfa dispărută ar fi de aproximativ 200.000 euro.

07 iul. 2013, 11:51
Şofer de TIR, căutat de poliţie după ce a fugit cu 30 de tone de sârmă de cupru

Poliţia din comuna suceveană Şcheia a fost sesizată de administratorul unei societăţi comerciale, cu privire la faptul că din data de 4 iulie 2013 nu mai are date despre unul dintre şoferii firmei. Bărbatul de 27 de ani, din oraşul sucevean Salcea, era plecat în cursă în Germania, însă la un moment dar a dispărut, abandonând autovehiculul pe care-l conducea.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul a preluat din Olanda, de la Rotterdam, pe 18 mai, o autoutilitară aparţinând societăţii la care este angajat. Din acel moment, acesta a efectuat mai multe curse de transport bunuri în Europa, iar pe 4 iulie 2013, ora 9,07, a plecat cu autoutilitara, la care a ataşat o remorcă încărcată cu paleţi conţinând sârmă de cupru în greutate de 24.956 kg, cu destinaţia Koln, Germania.

Potrivit Agerpres, pe parcursul traseului, individul a efectuat mai multe opriri. După ultima oprire, ansamblul auto s-a deplasat la o adresă din Germania, unde bărbatul a raportat, telefonic, dispecerului societăţii o problemă la maşină.

Şi pentru că acesta nu a mai comunicat cu dispeceratul, în aceeaşi zi câteva ore mai târziu, la adresa unde se afla ansamblul auto a ajuns un angajat al societăţii, care a raportat faptul că lipseşte atât şoferul, cât şi marfa pe care acesta o transporta, fiind recuperate capul de tractor şi remorca.

Reprezentanţii societăţii la care este angajat au luat legătura cu firma căreia îi aparţinea marfa, care ar fi anunţat despre incident autorităţile din Belgia, Olanda şi Germania, marfa fiind asigurată.

Valoarea estimată pentru marfa dispărută ar fi de aproximativ 200.000 euro.