Şofer lovit cu pumnii în cap de poliţiştii locali din Iaşi. Uluitor de la ce a început scandalul. „Da’ tu dai în poliţie, bă?”

Scandal uriaş după o amendă primită pentru o parcare neregulamentară. Un şofer din Iaşi care a fost sancţionat pentru că oprise maşina într-un loc nepermis a fost lovit de poliţiştii locali pe care ar fi încercat să-i atace pentru a se răzbuna.

19 mai 2022, 10:05
Şofer lovit cu pumnii în cap de poliţiştii locali din Iaşi. Uluitor de la ce a început scandalul. „Da’ tu dai în poliţie, bă?”

Şofer lovit cu pumnii în cap de poliţiştii locali din Iaşi. Incidentul a avut loc pe o stradă unde un bărbat şi-a parcat neregulamentar maşina. Nu a durat mult până când doi poliţişti locali l-au amendat

În timp ce agenţii se aflau în autospecială şi scriau procesul verbal, bărbatul supărat că este amendat a lovit cu picioarele maşina de Poliţie şi l-a agresat pe poliţistul care scria procesul verbal.

Cei doi poliţişti locali s-au mobilizat imediat, au coborât din maşina şi l-au imobilizat pe şoferul agresiv. În timp ce era culcat la pământ, cei doi poliţişti au început să-l lovească cu pumnii în cap.

Şoferul a fost dus la secţia de Poliţie pentru audieri. Unul dintre poliţişti a mers la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

În acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală. De asemenea, a fost demarată o anchetă internă pentru a stabili dacă cei doi poliţişti locali au intervenit corect.

Citeşte şi: Adjunctul şefului batalionului Azov s-a predat ruşilor. Este cel mai important comandant al rezistenţei de la Azovstal, făcut prizonier

Şofer lovit cu pumnii în cap de poliţiştii locali din Iaşi. Explicaţiile anchetatorilor

„În data de 18 mai a.c., ora 15.15, un echipaj al Poliţiei Locale Iaşi aflat în serviciul de patrulare şi fluidizare a traficului rutier pe bulevardul Primăverii din municipiul Iași, a identificat un conducător auto care staționa neregulamentar în stația mijloacelor de transport în comun din proximitatea Serviciului Pașapoarte/D.R.P.C.I.V. Iași.

După legitimarea conducătorului auto, acesta a avut un comportament agresiv, deplasându-se la autospeciala de serviciu a Poliției Locale Iași, în care polițistul local încheia procesul-verbal de constatare a contravenției și a lovit cu picioarele autospeciala și pe unul dintre polițiștii locali. În urma agresiunii, polițiștii locali l-au imobilizat pe conducătorul auto în cauză și l-au condus la Poliția Municipiului Iași – Secția 3 Poliție, unde se află și în prezent, iar polițistul local s-a deplasat la U.P.U. Sfântul Spiridon, pentru investigații medicale.

Conducerea Poliției Locale Iași va dispune o cercetare internă, pentru a stabili cauzele care au condus la acest incident și dacă s-au respectat procedurile privind imobilizarea persoanei și folosirea forței. Cercetările continuă în cadrul Poliției Municipiului Iași – Secția 3 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute în art. 257 din Codul penal, respectiv infracțiunea de ultraj, având în vedere că prin Decizia nr. 19/2020,  Înalta Curte de Casație și Justiție (publicată în Monitorul Oficial al României), a stabilit că: „în interpretarea dispoziţiilor art. 257 alin. (4) din Codul penal, noţiunea de „poliţist” are în vedere şi persoana care exercită funcţia de poliţist local în temeiul Legii poliţiei locale nr. 155/2010”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Iaşi, conform Dezvăluirea.

Citeşte şi: George Simion a încercat să intre cu forța într-o televiziune. Scandal uriaş: „Bă, cine ești tu?” VIDEO


loading...
Partenerii noștri