Șoferi filmați în timp ce aruncă gunoaie pe marginea drumului, amendați cu 30.000 de lei

Mai mulți șoferi au fost filmați în timp ce aruncau gunoiul pe marginea drumurilor din județul Gorj. Au fost identificați de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și au primit amenzi de 30.000 de lei.

16 iul. 2022, 13:49
Șoferi filmați în timp ce aruncă gunoaie pe marginea drumului, amendați cu 30.000 de lei

În luna iunie au fost identificate, cu ajutorul camerelor mobile de supraveghere, 8 persoane care au aruncat deșeuri în locuri neamenajate, la marginea drumurilor județene din Bihor, conform unui comunicat transmis de CJ Bihor. Acestea au fost identificate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor și sancționate cu amenzi în valoare totală de 30.000 lei.

În imagini se observă cum șoferii care conduceau autoturisme sau tiruri au oprit în parcarea amenajată pe drumul județean și au aruncat deșeurile din autovehicule sau după ce au coborât din ele.

Cinci dintre persoanele identificate au primit avertisment, iar celelalte trei au fost sancționate cu amenzi în valoare de 10.000 lei fiecare, potrivit sursei citate.

Acțiunile au caracter permanent, dispozitivele sunt amplasate aleatoriu în parcări de pe drumurile județene, fie la sesizarea autorităților locale, fie în urma observațiilor agenților de poliție din teren. În acest mod se dorește descurajarea persoanelor care depozitează ilegal deșeuri și, implicit, menținerea curățeniei în județul Bihor.

Camerele de supraveghere au fost achiziționate de Consiliul Județean Bihor și puse la dispoziția Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și a Gărzii de Mediu. Cele patru camere video permit identificarea persoanelor și a autovehiculelor, inclusiv pe timp de noapte sau în condiții meteo nefavorabile.

În paralel cu drumurile județene, sunt monitorizate și parcările de pe drumurile naționale din județul Bihor

Citește și Scandalul gunoaielor revine! Clotilde Armand, o noua afacere urât mirositoare în Sectorul 1. Contracte de salubrizare de peste 10 milioane de lei fără licitaţie!

Citește și Cazul Piedone, în oglindă cu acuzaţiile care i s-au adus primarului Clotilde Armand în scandalul gunoaielor