Scandalul gunoaielor revine! Clotilde Armand, o noua afacere urât mirositoare în Sectorul 1. Contracte de salubrizare de peste 10 milioane de lei fără licitaţie!

Potrivit SEAP, Primaria Sectorului 1 a încheiat de curând trei contracte cu o valoare totala de peste 10 milioane de lei (9.397.242 lei fara TVA) pentru sortare selectiva, prin negociere directă, nu prin licitaţie.

09 mai 2022, 14:16

Mormanele de gunoaie ar putea ajunge marcă înregistrată în Sectorul 1 al Capitalei, administrat de către Clotilde Armand. Criza gunoaielor este iminentă în Sectorul 1 chiar o dată cu apariţia temperaturilor ridicate, din cauza managementului defectuos al contractelor de salubrizare.

Potrivit SEAP, Primaria Sectorului 1 a încheiat de curând 3 contracte cu o valoare totala de peste 10 milioane de lei (9.397.242 lei fara TVA) pentru sortare selectiva, prin negociere. Deci, nu prin licitaţie deschisă cum prevede legea achiziţiilor publice pentru contracte mai mari de  100.000 de euro (aproape 500.000 lei).

Mircea Badea o face praf pe Clotilde Armand: „Sectorul 1 al Capitalei este cel mai urât şi cel mai prost sector al Bucureştiului”
Cu alte cuvinte, Primăria a negociat direct (SEAP ne arata ca a fost offline negocierea) doar cu companii apropiate şi a declarat câştigătoarea pe baza negocierii directe.

„Curat murdar… Noi, Consiliul Local nu am stiut nimic despre acest lucru. Lipsa de transparenta este strigatoare la cer!
Si ne mai miram de ce romanii sunt debusolati de politicieni. Iata un exemplu recent – politicieni care zic pe Facebook ca ei lupta cu mafia si fac de fapt la fel ca Tudorache sau Dragnea si incearca sa ascunda cum si de ce fac anumite achizitii din banii publici! Aceasta este opinia mea politica, dar aceste dovezi din SEAP ne fac oare pe toti sa ne gandim la ce se intampla de fapt?

VIDEO! Clotilde Armand, regina gunoaielor, făcută praf la iUmor! Doina Teodoru a umilit-o în ultimul hal pe primăriţa de la Sectorul 1! „Putem contribui la reîntoarcerea în natură. Vă daţi seama câte specii de şobolani au dispărut”
Primarul Armand s-a folosit de o procedura de urgenta permisa doar in perioada starii de urgenta de catre Comisia Europeana, in contextul pandemiei, anume negocierea fara publicare. Doar ca noi cu totii am aflat despre nevoia unui nou contract pentru sortarea selectiva din vara lui 2021. Deci nu era de fapt nicio urgenta acum in 2022, daca stiai de aproape 1 an. De atunci pana astazi putea sa puna achizitiile in licitatie publica deschisa de mai multe ori. Vorbim totusi de banii cetatenilor!”, a scris consilierul Daniel Ciungu pe Facebook.

Contractul de 6 mil. lei, fara TVA: pe 4 luni, cu compania Rom Waste Solutions
Contractul de 1,1 mil. lei, fara TVA: pe 4 luni, cu compania RER REBU
Contractul de 2,3 mil. lei, fara TVA: pe 4 luni, cu compania 3R GREEN.

Anul trecut, cel mai bogat sector al Capitalei (cu buget comparabil cu al Clujului) a trecut printr-o criză a gunoiului din cauza managementului defectuos al edilului Clotilde Armand. Veche de peste jumătate de an, cearta dintre primarul Sectorului 1 și operatorul de salubritate aflat sub contract cu Primăria a transformat cetățenii în victime colaterale, cu străzile și trotuarele celui mai bogat sector din București pline de gunoaie. S-a ajuns la solicitarea intervenţiei armatei şi declararea stării de alertă în sector pentru a se evita o catastrofă ecologică. Instituția a negociat cu Romprest un protocol pentru salubrizare în perioada noiembrie 2021 – aprilie 2022.

Noua situaţie ar putea ajunge din nou la Curtea de Conturi, care a sancţionat în repetate rânduri modul de cheltuire a banului public de către primăria condusă de Clotilde Armand.

Facturi de peste 86 de milioane neînregistrare în contabilitate

Potrivit raportului Curții de Conturi consultat de Spotmedia.ro, auditorii au constatat, printre altele, că primăria de sector a refuzat, în prima perioadă a mandatului lui Clotilde Armand, să înregistreze facturi emise de Romprest în valoare de 86.284.203 lei.


Mai exact, Curtea de Conturi a menționat în raport „neînregistrarea în evidențele contabile (de către Primăria Sectorului 1 – n.red.) a sumei totale de 86.284.203 lei reprezentând servicii de salubrizare publică stradală aferente perioadei 1.07 – 31.10.2020 și servicii de colectare transport sortare-tratare-depozitare deșeuri menajere aferente perioadei 1.11 – 30.11.2020, facturate de prestator (câte două pe lună per serviciu) confirmate de Direcția de Inspecție din cadrul din cadrul Poliției Locale Sector 1, certificate în privința realității – regularității – legalității de către Direcția Generală de Administrație Publică Locală din cadrul Sectorului 1 al Municipiului București pentru care există «bun de plată» și aprobare a ordonatorului principal de credite (în cazul a opt dintre cele 10 facturi)”.

Mai jos puteți regăsi o listă cu facturile neînregistrare în contabilitate de Primăria Sectorului 1, potrivit Curții de Conturi. Situația din tabel e cea de la finele anului trecut. Între timp, la numărul de zile de arierat s-au adăugat cele 322 de zile din 2021.