Şoferii blocaţi pe drumurile înzăpezite pot da statul în judecată

Românii care au rămas blocaţi pe drumurile acoperite de zăpadă pot da statul român în judecată. O spune Avocatul Poporului, care acuză lipsa de informare a cetăţenilor în perioada codurilor de ninsori abundente şi viscol.

RomaniaTV.net
25 feb. 2012, 07:50
Şoferii blocaţi pe drumurile înzăpezite pot da statul în judecată

Românii care au rămas cu maşinile în drum din cauza ninsorilor abundente pot da statul în judecată pentru despăgubiri. Avocatul Poporului le oferă consultanţă gratis.

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, este de părere că INFOtrafic ar fi trebuit să facă permanent anunţuri cu privire la starea drumurilor. Mai mult, special pentru situaţiile de urgenţă, el propune crearea unui canal de comunicare special, aşa cum există în alte state ale Uniunii Europene.

„Dreptul nostru la informare din Costituţie spune la aliniatul unu că autorităţile sunt obligate constituţional să informeze cetăţenii asupra treburilor publice. Păi treburi publice sunt şi ce se întâmplă pe şosele. Cetăţeanul este creditor în materie de informaţie, iar statul este debitor, ori aşa ceva nu s-a întâmplat”, spune Gheorghe Iancu, preşedintele Avocatului Poporului.