Şoferii români, spaima şoselelor în Europa. Provoacă anual daune de zeci de milioane de euro

Anual, românii care lucrează şi locuiesc în afara graniţelor dar care conduc maşini asigurate în ţară provoacă daune de zeci de milioane de euro. Potrivit România TV, trei dintre cele mai mari firme de asigurări plătesc despăgubiri externe de cel puţin 60-70 milioane de euro pe an.

22 mai 2014, 07:40
Şoferii români, spaima şoselelor în Europa. Provoacă anual daune de zeci de milioane de euro

O bună parte dintre românii care au ales să lucreze în străinătate au ales să îşi facă asigurările pentru maşini la societăţile de la noi din ţară, deşi în majoritatea timpului conduc în ţările în care lucrează.

Motivul pentru care aceşti şoferi au ales să-şi asigure maşinile în România este preţul, care la noi este mai mic decât cel din Spania sau Italia, spre exemplu, ţări în care locuiesc aproximativ trei milioane de compatrioţi de-ai noştri şi unde asigurarea poate ajunge până la 2.500 euro pentru o maşină de talie medie.

Potrivit economica.net, asiguratorii şi-au dat repede seama că nu este o afacere tocmai profitabilă, primii trei-patru jucători din piaţa RCA plătind aproximativ 70 milioane euro despăgubiri, anual, adică peste 16% din totalul daunelor plătite pe RCA , de toate firmele de asigurare, într-un an.

Citeşte şi VESTE PROASTĂ pentru şoferi. ITP-ul va fi mai greu de obţinut