Șoferii-șpăgari, filmați și postați pe internet de polițiști. Cum au încercat mafioții să-l mituiască pe „Agentul Incoruptibil”, vedetă pe TikTok (VIDEO)

După căderea comunismului, cazurile cu medici și polițiști care primesc șpăgi de la cetățeni au devenit situații obișnuite în societatea românească. Totuși, în ultimii ani, fenomenul s-a mai ponderat, după integrarea României în Uniunea Europeană și dezvoltarea accelerată a rețelelor sociale.

01 iun. 2022, 12:30
Șoferii-șpăgari, filmați și postați pe internet de polițiști. Cum au încercat mafioții să-l mituiască pe „Agentul Incoruptibil”, vedetă pe TikTok (VIDEO)

Din ce în ce mai mulți jurnaliști dar și polițiști au devoalat corupția din sistem. Printre aceștia, agentul Valer Kovacs, din Timișoara, vedetă pe TikTok. Angajatul Brigăzii Autostrăzi postează des videoclipuri din timpul intervențiilor, cu șoferi care încearcă să dea șpagă pentru a scăpa de sancțiuni.

Doar în 2022, agentul din Timișoara a postat zece denunțuri pentru dare de mită. În videoclipuri apar șoferi care oferă bancnote de câte 50 – 100 de euro și chiar și mai mult.

„Incoruptibilul” Valer Kovacs nu cedează în fața tentației: „Eu sunt polițist, nu sunt om de afaceri. Ai înțeles?”, a transmis polițistul într-un video postat pe TikTok.

Agentul din Timișoara se descrie drept „un polițist rebel”.

„Valer Kovacs este un poliţist mai rebel, un poliţist care încearcă să se adapteze, adică să fie în pas cu moda. Am văzut că şi pe TikTok sunt foarte mulţi tineri care nu prea au răbdare să citească toate poveştile ce le scriem noi despre cum să avem grijă să nu avem accidente. Am văzut că au o priză foarte bună filmuleţele scurte”, a declarat polițistul.

Reprezentantul MAI are o abordare atipică.

„Mie nu-mi trebuie, nu-mi trebuie banii. Nu-mi trebuie. Nu, nu, ţine, nu-mi trebuie. Nu-mi trebuie! Document! Haide, ţine. Te rog! Nu-mi trebuie. Document”, cere poliţistul în înregistrare. „Ia uitaţi aici… Băi… Ia-i, că sun la alţi băieţi şi hai, te rog dă-mi talonul şi lasă! Deci, m-ai jignit”, a declarat agentul într-un alt video postat în social media.

 

Cum au încercat interlopii să-l mituiască pe Valer Kovacs, „polițistul incoruptibil”

 

Aproape toate imaginile postate de polițist sunt realizate cu camera montată pe uniformă (n.r. – bodycam), care este în permanență deschisă. Kovacs patrulează zilnic pe A1, de la Deva până la Nădlac, cu o motocicletă puternică, „vârf de lace al Poliției Române”.

„Am întâlnit oameni cu atâţia bani că nu puteau să închidă portofelul. În momentul în care le-am spus că urmează să se suspende permisul de conducere, mi-au scos actele şi mi le-au înmânat ca să văd eu că ei sunt oameni cu potenţial, cu mulţi bani. Unii mi-au spus că ‘ştiţi, şefule, suntem în România, putem să rezolvăm orice’. Da, sigur, puteţi să rezolvaţi, în altă parte, dar nu cu mine”, a povestit Valer Kovacs.

Polițistul are 41 de ani și lucrează în sistem de 21 de ani.

„Eu am încercat un pic să descurajez atât pe cei care oferă, atât şi colegii mei care primesc. Mesajul meu este foarte clar: se poate trăi şi fără şpagă”, a declarat polițistul.

@kovacsvaler #politistipeviata #politia #politiaromana #romania🇹🇩 #romaniamea @politiaromanaofficial @politiadeelita @eroi112 ♬ Bad To The Bone – George Thorogood And The Destroyers