Șoferița Barbie de România se îmbracă în roz și conduce TIR-uri: „Aveam un vecin care mă plimba cu camionul”

Georgeta, o șoferiță în vârstă de 35 de ani, este o apariție de senzație pe șoselele din România. Spre surpinderea celorlalți, ea conduce un TIR.

17 ian. 2024, 09:37

Georgeta este în esență o femeie finuță și delicată, dar, de 12 ani, este șoferiță de TIR, lucru care a făcut-o să devină și mai cochetă. Ca să se simtă cât mai confortabil atunci când bate țara în lung și-n lat, și-a amenajat cabina în nuanța ei preferată: roz. Pe drum are și companie: două pisici, pe care le plimbă după ea oriunde o poartă meseria.

„Când am început șoferia, m-am tuns scurt, mi-am luat haine de la bărbați, m-am îmbrăcat ca un bărbat, iar când m-am dus la încărcat, m-a strigat un băiat «Hai, colegule!». Atunci mi-am schimbat stilul. O femeie trebuie să fie femeie orice muncă face, trebuie să fie frumoasă oricând”, a dezvăluit șoferița, pentru gandul.ro.

Ea face furori în rândul șoferilor, care nu se așteaptă să vadă la volanul unui TIR o femeie. Nu de puține ori, surprinderea bărbaților vine la pachet cu felicitări și complimente.

Citește și: O bunicuță din Cluj a reușit să ia permisul la 68 de ani, după ce s-a ales cu dosar penal pentru că a fost prinsă cu motocicleta în trafic: „Sunt șoferiță de 3-4 ani”

„Chiar săptămâna trecută, am fost la o firmă unde mi-a spus cineva că, în 11 ani de când lucrează acolo, nu a mai văzut o femeie pe TIR. Unii șoferi îmi spun că sunt frumoasă sau mă felicită pentru curaj”, a adăugat Georgeta.

Georgeta și-a descoperit adevărata vocație după ce a încercat mai multe profesii, dar niciuna nu s-a lipit de ea.

„Am făcut Facultatea de Management, am terminat-o, dar după aceea nu mi-a mai plăcut. Am făcut și cursuri de hair stylist și make-up artist și nici asta nu mi-a plăcut. Ca să mă întrețin și să pot face școala, m-am angajat la tot felul de magazine. Când mi-am luat carnetul de profesionist, direct pe TIR m-am dus”, a povestit Georgeta.

Pasiunea pentru mașinile de mare tonaj o are din copilărie, dar este singura din familia ei care conduce un TIR.

„Când eram mică, aveam un vecin care mă plimba cu camionul”, își amintește ea acum.

Unul dintre motivele pentru care s-a oprit la această profesie a fost și acela de a-l face mândru pe tatăl ei, care s-a stins din viață când era mică.

„Când m-am dus la avizul psihologic, mi-a zis doamna de acolo că nu o să fiu în stare să fac profesia asta. Când am început șoferia, prietenii și apropiații mi-au spus că nu este de mine, că ai să vezi că viața nu este așa roz. Atunci mi-am zis «Lasă că vă dovedesc că mi-o fac și roz, și ușoară”.

Cabina TIR-ului este  roz, atât la exterior, cât și la interior. Până și părul și l-a vopsit roz acum câteva luni.

„Eu am avut ideile și familia mi-a dat o mână de ajutor. Camionul este al meu, de asta mi-am permis să fac chestia asta, nu știu dacă cineva ar fi acceptat să îi fac camionul roz”, a mărturisit șoferița.

Citește și: O bătrânică, șoferiță la 81 de ani, a devenit virală pe internet. E noua senzație a Tik Tok-ului. ,,Când bunica nu se lasă”

Pe parcursul traseelor pe care le-a făcut prin țară, șoferița de TIR a avut și peripeții: „Eu mă duc la ferme, prin noroaie, prin zăpezi. O dată m-am dus să descarc în câmp și am rămas împotmolită. Eram singură, dar am avut noroc că a venit întâmplător un bărbat cu un tractor și m-a scos”.

Când este la muncă, Georgeta are doi companioni de nădejde, pisoiul Norocel și pisicuța Pisy, pe care îi iubește enorm. Pe Norocel l-a salvat de la moarte. I-a ieșit în cale chiar în timp ce conducea, era rănit și înfometat și a decis să îl păstreze.

Chiar dacă a lucrat în Spania timp de nouă ani, tot pe TIR, Georgeta se simte cel mai bine acasă. Când lucra în Spania, a avut o revelație, aceea că nu va renunța prea curând la profesia sa.

„M-am lăsat de două ori, când am fost în Spania, dar, când vedeam câte un TIR, îmi ieșea inima din piept. Mi-am dat seama că nu mă pot lăsa, este ca un drog”, a mai spus Georgeta.