Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în Bucureşti era beată la volan. Iniţial le-a spus anchetatorilor că a strănutat şi a încurcat pedalele

Dosarul accidentului produs sâmbătă în cartierul Andronache din Capitală soldat cu moartea a două fete în vârstă de 6, respectiv 21 ani a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2. Procurorii au decis să o reaudieze pe şoferiţa care a provocat accidentul, mai ales că femeia s-a urcat la volan deşi consumase alcool. De asemenea, Politia s-a autosesizat şi face cercetări si pentru lovire, în conditiile în care soferita si sotul ei au fost bătuti de rudele fetelor accidentate mortal.

01 mart. 2021, 12:01
Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în Bucureşti era beată la volan. Iniţial le-a spus anchetatorilor că a strănutat şi a încurcat pedalele

Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în Bucureşti s-a urcat beată la volan, anunţă România TV. Analizele au indicat că femeia avea o alcoolemie de 0,6 grame per litru alcool pur în sânge.

Procurorii au decis reaudierea ei. Imediat după tragedie, femeia era în stare de soc si nu le-a furnizat suficiente informaţii anchetatorilor.

Poliția s-a autosesizat și face cercetări și pentru lovire, în condițiile în care șoferița și soțul ei au fost bătuți de cei prezenți la locul accidentului.

Între timp, rudele victimelor se pregătesc pentru înmormântarea fetelor.

Două fete în vârstă de 6 ani, respectiv 21 ani au murit într-un accident produs sâmbătă în cartierul Andronache din Bucureşti. Cele două copile se aflau pe trotuar când au fost lovite în plin de un bolid scăpat de sub control de o șoferiță în vârstă de 56 ani.

Copila de 6 ani a murit în drum spre spital. Fata de 21 de ani a murit în sala de operaţie la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după ce a făcut stop cardio-respirator.

„Fata era intubată, ventilată mecanic, cu un politraumatism major, multiple fracturi, de la cap până la picioare, traumatism cranio-cerebral important, pneumotorax, hemoragie digestivă, hemoragie internă, avulsie, adică smulgerea membrului superior, a necesitat o atenţie deosebita din partea medicilor, s-a creat o echipă mixtă, interdisciplinară, în foarte scurt timp a intervenit terapia intensivă, urgentistul, chirurgia generală, a fost solicitată chirurgia vasculară, care a venit de acasă, chirurgia plastică, ortopedia, în momentul în care s-a intrat în sală, fata a făcut stop cardiorespirator, a fost resuscitată,  dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a declarat decesul”, a explicat pentru News.ro medicul Raluca Alexandru.

Imediat după accident, la spital a ajuns şi șoferița. Femeia a fost agresată de rudele fetelor pe care le ucisese, fiind lovită atât ea, cât și soțul său, aflat pe scaunul din dreapta al mașinii.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Sâmbătă, şoferiţa a fost audiată de poliţiştii de la Brigada Rutieră, unde s-a prezentat alături de fiul său. Surse judiciare citate de HotNews.ro au spus că femeia a scris în declaraţia dată la Poliţie că se urcă foarte rar la volan, că își amintește că ar fi strănutat de două ori, că i-a văzut pe copii pe trotuar, apoi s-a panicat și a încurcat pedalele mașinii automate.

Potrivit surselor judiciare citate de Hotnews, femeia are permis de conducere pentru categoria B din anul 2006, însă le-a spus anchetatorilor că nu conduce în mod constant. Femeia care a accidentat mortal cele două copile a declarat că s-a urcat la volanul mașinii Mercedes în locul soțului său pentru că acesta era băut şi că nu are deloc experiență pe mașină automată, astfel că a încurcat pedalele, apăsând pe accelerație, în loc de frână.

Citeşte şi: Accident înfiorător în Capitală! Două fetiţe au MURIT după au fost strivite de o maşină pe trotuar. Şoferiţa, dusă la audieri

După audierile de sâmbătă, şoferiţa a fost lăsată în libertate. Procurorii au spus că era în stare de șoc și că era rănită după ce fusese bătută de rudele fetelor pe care le-a ucis.

Citeşte şi: Mama şi rudele fetelor ucise în accidentul de sâmbătă cer să se facă dreptate: Trebuia să poarte rochiţa la ziua ei, acum o îmbracă la înmormântare