Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în cartierul Andronache după ce a condus beată a fost reţinută

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au decis să o reţină pentru 24 de ore pe femeia care a accidentat mortal două fete în cartierul Andronache.

01 mart. 2021, 17:06
Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în cartierul Andronache după ce a condus beată a fost reţinută

Şoferiţa care a accidentat mortal două fete în cartierul Andronache a fost reţinută pentru 24 de ore, a anunţat România TV.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au reaudiat-o luni pe femeie, după ce analizele au indicat că se urcase la volan deşi consumase alcool anterior. Şoferiţa este acuzată pentru ucidere din culpă și conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Chemată pentru reaudiere, şoferiţa a solicitat să fie ferită de ochii presei. Potrivit România TV, şoferiţa care a ucis două fete aflate pe trotuar este angajată la o companie de telefonie şi a invocat că a strănutat de mai multe ori la volan și a încurcat pedalele. La finalul audierilor, procurorii au decis să o reţină pentru 24 de ore.

Între timp, rudele victimelor se pregătesc pentru înmormântarea fetelor.

Vă reamintim că două fete în vârstă de 6 ani, respectiv 21 ani au murit într-un accident produs sâmbătă în cartierul Andronache din Bucureşti. Cele două copile se aflau pe trotuar când au fost lovite în plin de un bolid scăpat de sub control de o șoferiță în vârstă de 56 ani.

Copila de 6 ani a murit în drum spre spital. Fata de 21 de ani a murit în sala de operaţie la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după ce a făcut stop cardio-respirator.

„Fata era intubată, ventilată mecanic, cu un politraumatism major, multiple fracturi, de la cap până la picioare, traumatism cranio-cerebral important, pneumotorax, hemoragie digestivă, hemoragie internă, avulsie, adică smulgerea membrului superior, a necesitat o atenţie deosebita din partea medicilor, s-a creat o echipă mixtă, interdisciplinară, în foarte scurt timp a intervenit terapia intensivă, urgentistul, chirurgia generală, a fost solicitată chirurgia vasculară, care a venit de acasă, chirurgia plastică, ortopedia, în momentul în care s-a intrat în sală, fata a făcut stop cardiorespirator, a fost resuscitată,  dar nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi s-a declarat decesul”, a explicat pentru News.ro medicul Raluca Alexandru.

Imediat după accident, la spital a ajuns şi șoferița. Femeia a fost agresată de rudele fetelor pe care le ucisese, fiind lovită atât ea, cât și soțul său, aflat pe scaunul din dreapta al mașinii.

În acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Sâmbătă, şoferiţa a fost audiată de poliţiştii de la Brigada Rutieră, unde s-a prezentat alături de fiul său. Ea le-a spus poliţiştilor că „a încurcat pedalele”.

„Când am ajuns la volanul maşinii, mi-am tras scaunul, mi-am pus centura, m-am asigurat şi am plecat de pe strada Fructelor nr. 4 împreună cu soţul meu, care era în dreapta mea.

În momentul în care m-am apropiat de capătul străzii unde trebuia să fac dreapta, am avut un acces de strănut şi am strănutat de 3-4 ori la rând, am vrut să frânez dar am apăsat pedala greşită, m-am blocat, nu am ştiut ce să fac.

Peste drum de stradă, adică vis-a-vis, erau nişte copii care stăteau jos pe bordură, împreună cu alte persoane mature. Maşina a lovit bordura, a intrat în persoanele de pe bordură şi s-a oprit în gard.

Au sărit airbag-urile şi imediat ne-au scos alte persoane din maşină şi au început să ne bată”, a scris femeia în prima declaraţie dată la Poliţie, conform Antena 3.

Femeia le-a mai spus poliţiştilor că a intrat în stare de şoc după accident, că nu putea vorbi şi că nu consumase alcool înainte de cursa mortală.

„Între timp, a venit poliţia şi salvarea, m-au băgat în salvare, timp în care am făcut un atac de panică şi nu mai ştiu nimic. Nu-mi găseam cuvintele şi nu puteam vorbi coerent, în timp ce poliţia şi salvarea vorbea (sic) cu mine. Eram în stare de şoc şi nu puteam respira.

Citeşte şi: Mama şi rudele fetelor ucise în accidentul de sâmbătă cer să se facă dreptate: Trebuia să poarte rochiţa la ziua ei, acum o îmbracă la înmormântare

Menţionez că şofez foarte rar şi că nu am consumat alcool.

Declar că îmi pare foarte rău de modul în care s-a produs acest accident, cât şi de faptul că ce-i doi copii au decedat şi doresc să ajut cumva familiile cu tot ce-mi stă în putinţă, pt. a recupera pe cât posibil pierderile morale şi materiale!

– Menţionez că am fost tratată la Spitalul (…) unde am primit îngrijiri în urma agresiunii din partea persoanelor.
– Mi s-au recoltat probe de sânge şi test antidrog”, a mai scris femeia in  declaraţie.

Citeşte şi: Accident înfiorător în Capitală! Două fetiţe au MURIT după au fost strivite de o maşină pe trotuar. Şoferiţa, dusă la audieri

După audierile de sâmbătă, şoferiţa a fost lăsată în libertate. Procurorii au spus că era în stare de șoc și că era rănită după ce fusese bătută de rudele fetelor pe care le-a ucis.

Citeşte şi: Mama şi rudele fetelor ucise în accidentul de sâmbătă cer să se facă dreptate: Trebuia să poarte rochiţa la ziua ei, acum o îmbracă la înmormântare


loading...