Şoferul care a accidentat mortal o fată de 13 ani pe trecerea de pietoni din Târgovişte circula cu 125 km/h prin oraş

Gabriela, o fată de 13 ani, a fost omorâtă pe o trecere de pietoni din Târgovişte de un şofer în vârstă de 22 de ani, prea grăbit. Acesta conducea maşina pe Calea Bucureşti, din Târgovişte, cu peste 120 de km/h, potrivit anchetatorilor.

08 aug. 2022, 14:40
Şoferul care a accidentat mortal o fată de 13 ani pe trecerea de pietoni din Târgovişte circula cu 125 km/h prin oraş

„Şoferul din Târgovişte care a ucis fata de 13 ani şi în urma căreia familia a pornit un real război de stradă cu poliţia conducea cu 125 km/h în localitate, înainte de a ajunge la trecerea de pietoni unde a lovit-o şi a ucis-o pe fetiţă. Era pe frânare când a lovit-o efectiv, având undeva la 70 de km/h”, a precizat Adrian Cuculis, avocatul familiei victimei, citat de Adevărul.

Aceste valori de viteză apar în raportul de expertiză tehnică, depus la dosarul de ucidere din culpă, potrivit avocatului.

Cunoscut sub porecla de „Cocaină”, Alexandru Vicenţiu, şoferul de 22 de ani care a spulberat-o pe copila de 13 ani pe trecerea de pietoni, a fost plasat în arest la domiciliu.

Familia fetei cere 1 milion de euro despăgubiri. „Este foarte posibil să primească această sumă, pentru că avem o practică în sensul acesta şi nu ar fi prima dată când se dau despăgubiri atât de mari”, a mai spus Adrian Cuculis.

Reamintim că, pe 7 iulie, o fetiţă de 13 ani a murit, după ce a fost spulberată pe o trecere de pietoni din Târgovişte de o maşină. La volanul autoturismului se afla un tânăr de 22 de ani. Impactul a fost atât de puternic încât copila a fost aruncată la zeci de metri.

Citeşte şi: Noi detalii în cazul fetiţei de 13 ani, ucisă pe trecerea de pietoni din Târgovişte. Copila ar fi fost băută când a avut loc accidentul. Familia acuză măsluirea probelor

Tragedia a fost urmată de un scandal de proporţii, deoarece, la înmormântare, unele dintre rudele venite să o conducă pe ultimul drum s-au luat la bătaie cu mai mulţi poliţişti. Totul a degenerat după ce oamenii legii nu au permis cortegiului funerar de intre pe strada pe care locuia tânărul din cauza căruia a murit copila.

Cinci poliţişti de la IPJ Dâmboviţa au fost bătuţi cu pumnii şi cu picioarele pe şoseaua de centură a Târgoviştei, în timp ce cortegiul funerar ducea la groapă trupul neînsufleţit al fetiţei de 13 ani.  Oamenii legii au fost încercuiţi şi bătuţi, fiind nevoie de o intervenţie în forţă a mascaţilor şi a jandarmilor.

Mama şi bunica fetei de 13 ani au fost reţinute pentru ultraj de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti. Cele două femei sunt acuzate că l-au agresat pe Nelu Moraru: mama fetiţei l-ar fi împins, în timp ce bunica l-ar fi bătut cu cârja, potrivit România TV.

De asemenea, şapte bărbaţi acuzaţi că i-au bătut pe poliţişti au fost luați pe sus de la vama Nădlac săptămâna trecută. Bărbaţii voiau să plece în străinătate la muncă, dar anchetatorii le-au dat planurile peste cap. Cele şapte persoane reţinute fuseseră audiate ca martori în urmă cu două săptămâni. La acel moment, procurorii le-au spus că pot părăsi ţara.