Şoferul de TIR care a intrat intenționat într-o mașină de poliție, condamnat la 13 ani de închisoare. A fost oprit cu 20 de focuri de armă VIDEO

Vasile Constantin Emanuel Marcoci-Pop, din Baia Mare, care a condus nebunește un TIR şi a intrat intenționat într-o mașină de poliție, a fost condamnat definitiv la 13 ani și o lună de închisoare. Instanţa l-a găsit găsit vinovat pentru ultraj, furt, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

25 ian. 2022, 08:40
Şoferul de TIR care a intrat intenționat într-o mașină de poliție, condamnat la 13 ani de închisoare. A fost oprit cu 20 de focuri de armă VIDEO
13 ani de închisoare pentru șoferul care a intrat intenționat cu un camion într-o mașină de poliție

Şoferul de TIR care a intrat intenționat într-o mașină de poliție, condamnat la 13 ani de închisoare. Vasile Constantin Emanuel Marcoci-Pop fusese condamnat inițial de instanța de fond la 16 ani de închisoare!

Şoferul de TIR care a intrat intenționat într-o mașină de poliție, condamnat la 13 ani de închisoare

Incidentul provocat de şoferul de TIR a avut loc chiar în seara de Crăciun din 2020 şi a fost la un pas să se finalizeze cu moartea unui polițist! Băut bine, bărbatul a intrat în curtea unei societăți de transport din Sighetu Marmației de unde a furat capul tractor al unui tir pe care l-a condus nebunește, cu 90 de kilometri la oră, până la Baia Mare, pe o distanță de 8 kilometri, deși nu avea permis de conducere. A fost oprit abia după ce polițiștii au tras mai multe focuri de armă și au reușit să spargă anvelopele!

Un polițist care a ieșit în întâmpinarea tirului a scăpat cu viață doar pentru că a avut o reacție imediată, aruncându-se în șanțul aflat pe marginea drumului! TIR-ul s-a oprit și el în șanț, dar abia după ce polițiștii au reușit să împuște roțile cu zeci de gloanțe.

Urmărire ca-n filme în Maramureş de Crăciun pentru prinderea unui hoţ care a fugit cu un cap de TIR

Vasile Constantin Emanuel Marcoci-Pop s-a apărat în fața instanței invocând faptul că totul s-a întâmplat pe fondul unor anumite afecțiuni medicale pentru care urmează un tratament. Bărbatul a explicat că nu a mai fost capabil să oprească tirul pentru că nu a știut cum, neavând permis de conducere şi le-a a reproșat agenților că nici ei nu au intervenit corect în timpul urmăririi: „Inculpatul a considerat că intervenţia poliţiştilor nu a fost una potrivită, aceştia nu trebuia să oprească pe partea dreapta sau în faţa autovehiculului condus de el, ci trebuia să arunce un lanț cu cuie care să-l oblige să se oprească. Cu privire la infracţiunea de furt, inculpatul a precizat că este vina celor de la firma de unde a sustras autospeciala deoarece nu au închis cu un zăvor sau cu un lacăt poarta de la intrarea în curtea imobilului. A comis infracţiunea fiind sub influenţa băuturilor alcoolice şi din cauza unor probleme de sănătate pe care le avea. Iniţial, intenţia sa nu a fost de a comite infracţiuni”.