Şoferul din Bistriţa, care a provocat moartea a două persoane strivite de buşteni, cercetat în libertate

Şoferul de 20 de ani, care a produs, marţi, accidentul în urma căruia doi bărbaţi din Tureac au murit striviţi de buştenii care s-au răsturnat din camionul pe care îl conducea, va fi cercetat în stare de libertate, dar are interdicţia de a părăsi ţara, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
16 oct. 2013, 13:46
Şoferul din Bistriţa, care a provocat moartea a două persoane strivite de buşteni, cercetat în libertate

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistriţa a decis, miercuri, ca tânărul să fie cercetat în stare de libertate, însă are interdicţie de a părăsi ţara în următoarele 29 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud, Antonela Pop, a declarat că tânărul a fost reţinut marţi seara, pentru 24 de ore, de către poliţişti, iar în cursul zilei de miercuri a fost prezentat procurorilor cu propunere de arestare preventivă pentru ucidere din culpă şi conducerea unui autovehicul cu permis necorespunzător.

Poliţiştii bistriţeni au stabilit că şoferul, în vârstă de 20 de ani, deşi avea doar permis pentru categoria B, a condus camionul încărcat cu buşteni şi, într-o curbă la stânga, pe DN 17, nu a adaptat viteza la carosabilul umed, ceea ce a făcut ca remorca să intre în balans, iar buştenii să cadă peste o staţie de autobuz, accidentând mortal un tânăr de 24 ani şi un bărbat de 66 ani.

De asemenea, oamenii legii au deschis un al doilea dosar penal în cazul accidentului provocat marţi, fiind vizat un bărbat de 43 de ani, care ar fi trebuit să conducă camionul. Potrivit informaţiilor furnizate AGERPRES de către purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, bărbatul în cauză, care avea permis de conducere pentru categoria C, se afla în probe la firma care a exploatat masa lemnoasă şi ar fi trebuit să transporte lemnele aduse din pădure. Acesta i-a încredinţat, însă, autovehiculul tânărului de 20 de ani, care avea permis de conducere categoria B, obţinut în anul 2011.