Sofia Vicoveanca, artista pentru care vârsta reprezintă doar cifre. Nu și-a schimbat stilul de viață în vreun fel: „Încă șofez. Scriu poezie, citesc mult, dezleg integrame”

Sofia Vicoveanca, cunoscuta interpretă e muzică populară, este o persoană activă și cu numeroase activități la cei 81 de ani ai săi.

13 oct. 2022, 18:02
Sofia Vicoveanca, artista pentru care vârsta reprezintă doar cifre. Nu și-a schimbat stilul de viață în vreun fel: „Încă șofez. Scriu poezie, citesc mult, dezleg integrame”

Pe lângă cariera și viața ei personală, Sofia Vicoveanca mai are și alte preocupări în timpul liber. Scrie poezii, navighează pe Facebok și chiar conduce.

Interpreta de muzică populară a povestit că încă mai șofează. Pentru Sofia Vicoveanca vârsta este doar un număr și nu renunță la anumite activități care îi plac doar pentru că a îmbătrânit. E energică, are mintea limpede și își ascunde anii cu multă pricepere.

„M-a întrebat: « Nu vindeți mașina?», «De ce?», «Păi vârsta…», «Ce vârstă…». Îmi zice lumea că nu arăt anii. Am fost deunăzi la o nuntă în Bucovina, 1.600 de suflete. Acum o lună am fost în Scoția, mireasa din Rădăuți, mirele din India. Dacă vedeați cum băteau indienii din picioare! Urmează să plec în Irlanda, apoi la Roma și, dacă dă Domnul, după Sfântul Nicolae, la Oslo. Românilor de afară le e dor de casă. Joacă, sunt bucuroși, dar le vezi grija, amarul și dorul”, a explicat Sofia Vicoveanca la Digi24.

Artista a mărturisit că încă îi place foarte mult să scrie poezie, să deseneze, să citească, să dezlege integrame. Sunt activități care o fac să se simtă creativă și fac zilele mai frumoase.

„Mai scriu poezie, să nu-mi bată urâtul la ușă. Am apelat la poezie când mă pălește vreo idee. Și desenul. Cineva mi-a propus să… Nuuu, eu sunt cântăreață. Lângă cine să stau eu în librărie?! Sunt doar cântăreață. Mai dezleg integrame, mă ține trează. Și citesc mult. Mai am 130 de ghivece de flori, stau de vorbă cu ele. Am patru camere, decomandate, pline cu flori”, a povestit artista.

Sofia Vicoveanca a mai dezvăluit ce are în traista de care nu se desparte nici pe scenă, nici la diverse emisiuni la care este invitată. „În traistă am și telefonul, și cheile, și o bancnotă de 10 lei. Plus medicamente, nu pentru mine, dacă doare pe cineva capul, plus machiaje”, a spus cântăreața.

Citește și Cum se menține Sofia Vicoveanca în formă la cei 81 de ani. „Îmi gătesc zilnic, îmi fac un program, un plan”

Citește și Sofia Vicoveanca face economii pentru iarnă: „Mă învelesc cu toate păturile din casă”