Sofia Vicoveanca, dezvăluiri de 1 Decembrie. Și-ar fi dorit să prezinte Vocea României: „Sunt la capăt de drum și îmi cunosc măsura”

Sofia Vicoveanca a făcut dezvăluiri de 1 Decembrie. Cântăreața de muzică populară a fost invitată la emisiunea Generații de distracții de la Pro TV și a vorbit despre semnificația Zilei Naționale a României.

30 nov. 2022, 17:08
Sofia Vicoveanca, dezvăluiri de 1 Decembrie. Și-ar fi dorit să prezinte Vocea României: „Sunt la capăt de drum și îmi cunosc măsura”
Sofia Vicoveanca, dezvăluiri de 1 Decembrie

Sofia Vicoveanca, dezvăluiri de 1 Decembrie. Este una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică populare din România, care a reușit să își câștige respectul a milioane de fani. Artista are 81 de ani și are aceeași voce puternică cu care a încântat generații întregi de români.

Citește și: Ingredientul secret pe care îl pune Sofia Vicoveanca în ciorbă. Greşeala majoră pe care o fac gospodinele

Sofia Vicoveanca, dezvăluiri de 1 Decembrie

Eu am o vorbă: nimeni ca mine și nici eu ca alții. Eu am 63 de ani de cântat, bătuți pe muchie. Așa mi-am croit drumul meu de cântăreață. Nu este fală, poate sună a mândrie. Dacă un coleg de breaslă din altă zonă folclorică a avut o idee asemănătoare cu a mea, eu am avut puterea să renunț. Eu m-am format pe vremea cenzurii.

Aveam nevoie de cântece inedite din zona Bucovinei, care să fie despre bucurie și împlinire, nu jale, dor sau amar. Am cules foarte mult, nu am aruncat casetele de atunci, iar în pandemie le-am reascultat și am 12 cântece noi. Eu nu îmi fac planuri, planurile vin de sus, se întâmplă. N-am stat locului niciodată. Am ce face. Nu am renunțat și nu am neglijat niciodată vreun aspect al vieții mele, iar acesta cred că este principalul atu al generației din care fac parte. Ambiție, voință, persistență.

Este bucuria noastră, a tuturor românilor. Este România mare. Este a noastră și este normal să ne bucurăm. Îmi aduc aminte de când am mai poposit la diverse evenimente în lume, unde sunt românii noștri care se bucură, strigă, joacă, dar dacă îi privești în ochi… le vezi amarul și dorul. Vin și mă întreabă „Ce e acasă?”. Ei știu mai bine ce e acasă decât mine pentru că sunt atâtea posibilități de a vorbi cu cei dragi.

Hai să ne bucurăm de 1 decembrie și acum! Este o mare bucurie să ne întâlnim și să cântăm melodii din toate zonele folclorice. Mulțumim!„, a declarat Sofia Vicoveanca, pentru Fanatik.ro.

Întrebată ce emisiune și-ar fi dorit să prezinte, Sofia Vicoveanca a răspuns fără ezitări. „Mi-ar plăcea să prezint Vocea României, dar nu am de gând să fac așa ceva pentru că sunt la capăt de drum și îmi cunosc măsura„, a mai spus cântăreața de muzică populară.