Ingredientul secret pe care îl pune Sofia Vicoveanca în ciorbă. Greşeala majoră pe care o fac gospodinele

Sofia Vicoveanca a a dorit să le împărtășească tuturor rețeta ei de borș, despre care a afirmat că o știe de la bunica sa.
Alina Costache
11 nov. 2022, 18:22
Ingredientul secret pe care îl pune Sofia Vicoveanca în ciorbă. Greşeala majoră pe care o fac gospodinele

Sofia Vicoveanca a dorit să le împărtășească tuturor rețeta ei de borș, cu care bunica sa făcea o ciorbă delicioasă. Sofia Vicoveanca s-a lăudat și a dezvăluit că știe să facă astfel cea mai bună ciorbă din lume. Interpreta de muzică populară a spus că este rugată mai tot timpul de nepoatele ei să prepare acest borș. Rețeta autentică este moștenită de la bunica ei și nu se mai găsește nicăieri. Sofia Vicoveanca a dezvăluit secretul pentru care ciorba este atât de gustoasă. Ea i-a sfătuit pe toți să bea borș acru pe stomacul gol, înainte de a mânca.

Cum au reacţionat doi turişti americani după ce au mâncat sarmale şi ciorbă de fasole în pâine. Au devenit virali pe Internet

„Nepoata din clasa a 12-a și cea studentă în anul I la Geologie, mă roagă să le fac ciorba după care le plouă-n gură. Vă spun rețeta. Se pun toate ingredientele, legumele, cărnița, la fiert, dar separat fac eu așa ceva! Este un borș acru. Se pune la fiert sfeclă roșie rasă prin răzătoare, cu o tijă de la leuștean, tijă de la mărar, de la pătrunjel și se mai pune și sare după gust.

Ciorbă de perişoare cu gust dumnezeiesc. Secretul reţetei celui mai popular preparat românesc

Se fierb toate până când zeama se face roșie, aproape neagră de la sfecla roșie. Aceasta se strecoară în cirobă atât cât o gusti, cât trebuie de acră, restul, ce rămâne din zeamă, se strecoară și se pune într-o sticluță la frigider și se bea înainte de masă câte un păhăruț ca cel de țuică, pe nemâncate. E foarte sănătos!”, a mărturisit Sofia Vicoveanca.

Când se pune borșul în ciorbă. Secretul pe care orice gospodină desăvârşită trebuie să-l ştie ca să obţină un preparat gustos şi sănătos

Obiceiul care face ciorba otrăvitoare. Toate gospodinele fac asta fără să-şi dea seama

Studiile au aratat ca ciorba este un fel de mancare ce poate ajuta sanatatea datorita vitaminelor continute de legume. Cu toate astea, aproape toate gospodinele au un obicei gresit.

Apa in care se fierb legumele trebuie schimbată, mai ales daca legumele sunt cumparate din comert. In caz contrar riscati sa va otraviti cu chimicalele de pe legume.

Postul Paştelui 2022. Reţetă fabuloasă de ciorbă de perişoare din ciuperci! Gospodinele trebuie să o încerce imediat
De exemplu, prima apa in care au fost fierte legumele trebuie aruncata, mai ales daca folosesti legume din comert. De obicei, in aceasta prima apa se regasesc ingrasamintele si pesticidele folosite la dezoltarea cat mai rapida a legumelor. Daca folosesti produse bio, poti pastra cu incredere prima apa, deoarece aici se gasesc toate substantele nutritive din legume.

Reţeta de ciorbă de cartofi a lui Sorin Bontea. Ce pune în ea de iese delicioasă. Încearcă şi tu!

Greşelile majore atunci când facem ciorba. Aceste două ingrediente strică tot gustul

Greșeala pe care toți o facem când gătim ciorbă este adăugarea leuşteanului, care nu este bun pentru toată lumea. Potrivit medicilor, leușteanul este bogat în quercetină. Acesta este unul dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal și are o putere o acțiune anti-oxidantă foarte puternică de modulare a sistemului imunitar.

Totodată, aceași substanță are și o acțiune anti-inflamatoare, anti-aterogenetica, dar și proprietăți anti-cancerigene. Frunzele de leuștean mai conțin și uleiuri volatile aromatice, dar și vitaminele A și C.

Secretul unei ciorbe delicioase. Greşeala pe care o face toată lumea când prepară ciorbă

În frunzele de leuștean se regăsește și cumarină, un compus chimic care are un gust amar și are efecte benefice în cazul hipertensiunii, septicemiei, osteoporozei, astm și de asemenea favorizează reducerea tumorilor și a inflamațiilor, suprimând totodată pofta de mâncare.

Leușteanul are o mulțime de beneficii, chiar dacă trebuie să fim atenși la utilizarea acestuia. Astfel, este bogat în quercetina, unul dintre cele mai active flavonoide prezente în regnul vegetal, ce are o puternică acțiune anti-oxidantă, modulatoare a sistemului imunitar, anti-inflamatoare, anti-cancerigene. Leușteanul este recomandat și în cazul bolilor precum depresia, indigestia, anorexia, colicile intestinale.

Leușteanul nu trebuie consumat de aceste persoane

Uleiul de leuștean este recomandat și el persoanelor în vârstă care se confruntă cu probleme de sănătate. Acest ulei are proprietatea de a scădea tensiunea și stimulează diureza.

Medicii au constatat însă și un efect mai neobișnuit legat de leuștean. Mai exact, potrivit acestora, leușteanul nu trebuie să fie administrat în cantități mari și nici pe perioade mai lungi de timp de persoanele care suferă de infecții renale.

În același timp, leușteanul nu trebuie consumat nici de femeile care sunt însărcinate. În cazul femeilor care alăptează, leușteanul este recomandat în cantități moderate, mai exact 3g pe zi de frunze proaspete.

Greşeala pe care o fac gospodinele atunci când gătesc ciorbă. Când se pune, de fapt, sarea în mâncare. Secretul unei ciorbe delicioase

De menționat este faptul că nici bucătarii nu recomandă utilizarea leușteanului în exces. Aceștia susțin că strică gustul mâncărurilor precum ciorbe sau mâncare gătită cu pui, vită, sau legume.

În timpul sezonului de iarnă, nimic nu se compară cu o ciorbă caldă și bună care să ne încălzească sufletele. Cu toate acestea, aceasta este greșeala pe care toți românii o fac atunci când pregătesc supa sau borșul. Trucul genial pentru ca rețeta să iasă gustoasă.

Secretul pentru a face cea mai bună ciorbă

Gospodinele care folosesc bulion

pentru a da un plus de savoare ciorbelor trebuie să țină cont de anumite sfaturi, deoarece ceea ce poate părea o rețetă simplă poate deveni mult mai complicată dacă nu respectăm câțiva pași esențiali.

Atunci când ai musafiri sau pur și simplu vrei să-ți impresionezi familia cu un preparat cald delicios, specialiștii îți recomandă să folosești carne de pasăre. Astfel, bulionul va fi încărcat cu nutrienți, precum calciu și magneziu, și veți obține o aromă savuroasă.

Ce legumă folosești pentru a absorbi excesul de sare

Un alt truc important de bifat este înlăturarea spumei. În timpul fierberii, legumele si carnea de pui emană o spumă pe care trebuie să o îndepărtați cu o paletă. În caz contrar, supa va avea un gust puțin mai amar, lucru pe care nicio gospodină nu și-l dorește.

Un alt secret genial pe care puțini români îl știu este momentul în care supa trebuie dreasă. Nu adăugați niciodată sare în timp ce gătiți ciorba. Acest pas trebuie făcut la sfârșit, când bulionul este aproape gata.

Motivul este unul extrem de simplu. În acest fel te vei asigura că sarea nu se „dizolvă” în timpul gătirii. Pe de altă parte totul trebuie făcut cu măsură. Nu puneți prea multă sare, deoarece atunci gustul supei va avea de suferit.

Este important de știut faptul că poți folosi o anumită legumă pentru a drege gustul supei, dacă preparatul este prea sărat sau condimentat. Este vorba despre cartofi. Tot ce trebuie să faci este să tai cartoful în bucățele și să le adaugi în mâncare. Bucățile vor absorbi sarea în exces pe măsură ce se gătește, lăsând amidonul în mâncare care va dilua și mai mult sărătura.

Greselile mari pe care le faci atunci cand gatesti supa sau ciorba. 5 greseli de evitat in bucatarie

Iata care sunt greselile mari pe care le faci atunci cand pregatesti supa sau ciorba.

1. Folosesti vegeta sau concentrate de legume din comert pentru a da gust supei. Aceste produse care se gasesc de obicei pe rafturile supermarketurilor contin mult sodiu si alte arome artificiale.

Vei obtine o supa sarata si cu un gust artificial, uneori neplacut. Cel mai bine este sa folosesti legume proaspete, din gradina sau cumparate din piata, de la tarani.

2. Gatesti supa/ciorba la foc mare. Ciorbele si supele trebuie pregatite la foc mic. Esti in graba, probabil, si crezi ca, daca dai focul mai tare, ciorba va fi gata mai repede. Gresit! Seteaza flacara la nivel mic spre mediu pentru ca ciorba sa fiarba alene, pentru ca aromele sa aiba timp sa se imbine, iar rezultatul final sa fie gustos.

3. Adaugi toate ingredientele in acelasi timp. Aceasta este una dintre cele mai des intalnite greseli atunci cand faci o supa sau o ciorba: pui la fiert carnea si toate legumele in acelasi timp.

O regula importanta este sa fierbi intai carnea si apoi legumele, pe rand, in functie de textura lor. Intai se pun la fiert legumele mai tari (morcovii, ardeiul, ceapa), spre final cele mai moi, spre exemplu dovlecelul.

4. Pui sare in supa inca de la inceput. Daca sarezi supa sau ciorba inca de cand pui totul la fiert, odata cu procesul de fierbere zeama va scadea, iar la final vei avea un preparat mai sarat decat trebuie. Potriveste gustul cu sare si piper abia cand ciorba este aproape gata. Nu dupa ce ii stingi focul, ci cu 5-10 minute inainte de a o lua de pe foc.

5. O lasi sa fiarba prea mult. Daca o gatesti la foc iute sau o lasi pe foc mult prea mult timp, risti sa nu iti iasa foarte gustoasa sau sa ramai fara zeama. Lichidul o sa scada prea mult si, in loc de supa, vei obtine o tocanita. Ce trebuie sa faci: fierbe ciorba la foc mic si asigura-te ca ai pus suficienta apa.

DailyBusiness
Ce a putut să găsească Piedone la câteva restaurante de pe litoral. ANPC le-a suspendat activitatea pe loc: „A înflorit salcâmul în bucătărie”
Spynews
Elena Udrea iese din închisoare! Tribunalul Prahova a respins contestaţia înaintată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA)
Bzi.ro
Ultima imagine cu Felix Baumgartner înainte de moarte. Ce a scris alături de imagine
Fanatik.ro
Cât trebuie să mănânci, de fapt, la vârsta de 50 de ani. Cele mai bune sfaturi ale unui nutriționist celebru
Capital.ro
Cartea de identitate trebuie schimbată neapărat. Românii sunt obligați. Anunț oficial de la Primărie
Playtech.ro
Cine se bate pe averea de 250 de milioane de euro a lui Felix Baumgartner. Mihaela Rădulescu nu are nicio șansă
DailyBusiness
Ce avere a lăsat Felix Baumgartner. Cine sunt succesorii legali ai iubitului Mihaelei Rădulescu
Adevarul
Israelul publică noi fotografii cu liderul de facto al Hamas. Cum încearcă să se ascundă ultimul comandant de rang înalt rămas în viață
wowbiz.ro
„Noi am fost DRAGOSTE”. Prima reacție a Mihaelei Rădulescu după moartea lui Felix Baumgartner
Spynews
Unde a fost găsită adolescenta de 14 ani, din Brăila, dispărută de aproape o săptămână. Părinții sunt încă în stare de șoc: "Are vânătăi"
Spynews
Sânziana Negru și Ștefan Floroaica și-au amenajat un colț de rai! Cum arată casa străbunicilor, după renovare | VIDEO
Evz.ro
Inflația explodează în România. Avertisment crunt din partea BNR
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Cum arată piscina complexului italian în care s-a prăbușit Felix Baumgartner
kanald.ro
Horoscop săptămânal Thomas Rob pentru 21 - 28 iulie 2025: Se dezlănțuie haosul pentru nativi! Se vor confrunta cu certuri, secrete și despărțiri
Cancan.ro
Mihaela Rădulescu, prima REACȚIE după moartea lui Felix Baumgartner. A postat un mesaj sfâșietor
Playsport.ro
Autopsia lui Felix Baumgartner a fost finalizată. Care a fost, de fapt, ce au descoperit medicii...
Capital.ro
Președintele Nicușor Dan, anunțul serii despre pensii: Eu am spus că a fost o greșeală...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Imagini spectaculoase cu Nicolae Dică și soția lui, în costum de baie roz, la plajă
stirilekanald.ro
VIDEO Noi detalii despre accidentul în care a murit Felix Baumgartner. Ce i-a adus, de fapt, sfârșitul
Fiica lui Sebastian Burduja a murit la 3 ani
MediaFlux
Vârsta de pensionare crește la 70 de ani! Se va aplica tuturor persoanelor născute după 31 decembrie 1970. Dezbateri privind noua lege într-o țară europeană
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Hidrocentrala Răstolița renaște după trei decenii de pauză. Ministrul Energiei: „Fac tot ce ţine de mine ca să deblochez situatia”