Sofia Vicoveanca, prăbuşită de durere la înmormântarea lui Benone Sinulescu: „Prin plecarea ta, ai adâncit amarul pe care-l trăim”

Dispariţia lui Benone Sinulescu a îndurerat profund breasla interpreţilor de folclor, dar şi pe românii care i-au iubit melodiile. Colegii cu care a împărţit scena la sute de spectacole de-a lungul celor 60 de ani de carieră i-au adus un ultim omagiu cu vocile gâtuite de lacrimi.

21 nov. 2021, 13:41
Sofia Vicoveanca, prăbuşită de durere la înmormântarea lui Benone Sinulescu: „Prin plecarea ta, ai adâncit amarul pe care-l trăim”

Sofia Vicoveanca despre Benone Sinulescu. Îndrăgita interpretă din Bucovina a intervenit în emisiunea moderată de Ioan Korpoş şi şi-a exprimat dorinţa de a i se adresa direct lui Nea Beni.

Este o zi foarte tristă. Trăim vremuri grele! Daţi-mi voie să vorbesc puţin cu Benone. Benone, prin plecarea ta, ai adâncit amarul pe care-l trăim. Aveam nevoie de îndemnul, de lumina, de vorbele înţelepte, de îndemn înspre mai bine şi înspre frumos.

Dumnezeu să-ţi odihnească sufletul şi să-ţi ierte păcatele. Somn lin şi, cine ştie, Benone? Poate că într-o zi ne vom regăsi într-o lume neştiută. Veşnică pomenire şi sincere condoleanţe familiei şi nouă tuturor. Dumnezeu să-l odihnească!„, a spus, printre lacrimi, interpreta bucovineancă.

Citeste si Soţia lui Benone Sinulescu, sfâşiată de durere la căpătâiul artistului: „Sunt atât de debusolată şi amărâtă”

Sofia Vicoveanca, despre Benone Sinulescu: „Nu l-am auzit vorbind de rău pe nimeni, e mare lucru în această lume”

Sofia Vicoveanca şi-a exprimat regretul că nu a putut fi prezentă la catafalcul marelui artist.

Nu am cuvinte să exprim ceea ce se întâmplă! Sunt departe, la Suceava, la Vicov. Fiecare are o amintire frumoasă şi el aşa va rămâne Benone în sufletul meu, aşa cum l-am cunoscut plin de voie bună şi cu îndemn.

Nu l-am văzut vorbind de rău pe nimeni. E mare lucru în această lume. Avem nevoie de iertare, de blândeţe, de iubire, pentru că altfel nu reuşim să ieşim la liman.

Benone, te rog să mă ierţi! Dumnezeu să-ţi dea un somn lin, aşa cum meriţi!„, a adăugat artista.

Citeste si Prietenul de suflet a lui Benone Sinulescu, declaraţii cu ochii în lacrimi: „Am vorbit ultima dată când a murit Petrică Mîţu Stoian. Mi-a cântat la telefon”