Soldat israelian, răpit şi ucis de Hamas, anunţă armata israeliană

Soldatul răpit de gruparea Hamas în Fâşia Gaza este mort, a anunţat marţi Israelul, precizând că nu a identificat încă rămăşiţele sale pământeşti. Potrivit mass-media locale, o parte din corpul neînsufleţit al soldatului s-ar afla în mâinile mişcării islamiste.

RomaniaTV.net
22 iul. 2014, 14:37
Soldat israelian, răpit şi ucis de Hamas, anunţă armata israeliană

„Sergentul Oron Shaul, din brigada Golani, în vârstă de 21 de ani şi originar din Proria, este soldatul a cărui identificare nu s-a încheiat”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat.

Anterior, armata israeliană a anunţat că printre cei 13 soldaţi ucişi duminică, 7 au fost omorâţi într-un atac împotriva vehiculului blindat în care se aflau, dar că trupul unuia dintre ei nu a putut fi identificat.

Citeşte şi Războiul dintre Israel şi Hamas escaladează: Conflictul din Orientul Mijlociu, aspru criticat de SUA VIDEO

Potrivit presei israeliene, corpul neînsufleţit al acestui al şaptelea soldat sau o parte din rămăşiţele sale puteau fi luate de combatanţi Hamas, care au anunţat în urmă cu două zile capturarea unui militar israelian, dezvăluindu-i identitatea, Oron Shaul, şi numărul său de matricolă. Soldaţii israelieni poartă plăcuţe la gât şi într-un bocanc, pentru a permite identificarea lor.

Citeşte şi Şapte palestinieni, ucişi în noi raiduri israeliene, în Fâşia Gaza

De la începutul ofensivei terestre, joia trecută, 27 de soldaţi israelieni au fost ucişi, cel mai împovărător bilanţ pentru armata israeliană după războiul din 2006 împotriva Hezbollahului libanez.