Soldaţi prinşi într-o ambuscadă, şase dintre ei au fost ucişi. Militarii însoţeau un guvernator la graniţa Nigeriei

Șase soldați nigerieni au fost uciși și trei răniți, într-o ambuscadă care a vizat convoiului prefectului departamentului Bankilaré din regiunea nigeriană Tillabéri, la graniţa cu Burkina Faso.

21 oct. 2021, 12:57
Soldaţi prinşi într-o ambuscadă, şase dintre ei au fost ucişi. Militarii însoţeau un guvernator la graniţa Nigeriei

„Prefectul era în concediu și se întorcea la Bankilaré (capitala departamentului cu același nume) când bărbați înarmați l-au prins într-o ambuscadă. Au fost șase morți și trei răniți printre militarii Gărzii Naționale care l-au escortat”, a declarat Tidjani Ibrahim Katiella, guvernatorul regiunii Tillabéri, citat de afropages.fr.

Acest atac asupra convoiului unui oficial nigerian este primul de acest gen din această regiune, o zonă cunoscută sub numele de „Cele trei granițe”, aflându-se la frontierele Nigeriei cu Niger, Burkina Faso și Mali.

Citeşte şi Sute de prizonieri au evadat, după ce zidurile închisorii au fost aruncate în aer. Lupte grele la porţile puşcăriei, cel puţin un poliţist şi un soldat au fost ucişi

Totuşi, atacul vine la două zile după cel împotriva unei secții de poliție de la granița cu Burkina Faso. Trei ofițeri nigerieni au fost uciși și mai mulți răniți în timpul nopții de duminică spre luni, în timpul atacului asupra punctului de control Petelkole, aflat la 10 km de granița cu Burkina Faso.

Aceste atacuri au avut loc după o vizită a președintelui nigerian Mohamed Bazoum în Burkina Faso, unde a discutat cu omologul său burkinabez, Roch Marc Christian Kaboré, situația de securitate din Sahel și lupta împotriva terorismului.

Citeşte şi Încă un preşedinte de ţară a fost ţinta unei tentative de asasinat. A fost atacat de trei bărbaţi înarmaţi