Solidaritate, de la cine nu se aşteptau! Guvernul chinez a trimis o echipă de experţi în medicină în Italia

Pentru a combate împreună epidemia Covid-19, guvernul chinez a trimis o echipă de experți în medicină în Italia, formată de Comisia Naşională de Sănătate din China și Crucea Roţie din China. Echipa a zburat joi la Roma împreună cu donații de echipamente și materiale sanitare de urgență.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 13:10

Noaptea trecută, o echipă de medici cu experiență pe coronavirus şi de ajutor, trimisă de Crucea Roșie chineză, a ajuns pe aeroportul Fiumicino. Pe lângă cuvintele de susţinere, au adus ventilatoare, măști și multe alte dispozitive de asistență medicală din China, de careItalia are nevoie disperată.

În timpul unei convorbiri telefonice avute marţi, ministrul chinez al afacerilor externe Wang Yi l-a asigurat pe omologul său italian Luigi Di Maio de sprijinul Beijingului în lupta împotriva coronavirusului, potrivit Xinhua.

„Poporul chinez nu va uita niciodată sprijinul preţios pe care i l-a dat Italia atunci când China trecea prin cele mai dificile momente în lupta împotriva virusului”, a declarat Wang.

În punctul culminant al epidemiei în China, Italia a fost, cu toate acestea, prima ţară europeană care a întrerupt legăturile aeriene cu gigantul asiatic, aminteşte AFP.

În total, coronavirusul a făcut cel puţin 3.169 de morţi în China, pe departe ţara cea mai afectată din lume, cu 80.793 de persoane infectate, potrivit celui mai recent bilanţ.

„Datorită vouă, care ați înfruntat prima dată urgența și că acum câștigați această bătălie nu ați ezitat să întindeți mâna. Când totul se va termina, ne vom aminti cine a fost acolo… și cine nu a fost acolo. Mulţumim China!”, a scris Ambasada Chinei din Italia pe pagina de Facebook.