Solidaritate pentru medicul Flavia Groşan care riscă suspendarea pentru că a vindecat 1.000 de bolnavi COVID. Monica Pop, Adina Alberts şi Ion Alexie îi iau apărarea

Val de solidaritate pentru doctorul Flavia Groşan, reclamat la Colegiul Medicilor după ce a vindecat 1.000 de pacienţi de COVID-19. Medicii Monica Pop, Adina Alberts şi infecţionistul Ion Alexie, care profesează în Las Vegas, au declarat, în direct la România TV, că iau apărarea pneumologului din Oradea care a tratat sute de persoane cu medicamente care nu costă mai mult de 100 de lei.

18 mart. 2021, 22:13
Solidaritate pentru medicul Flavia Groşan care riscă suspendarea pentru că a vindecat 1.000 de bolnavi COVID. Monica Pop, Adina Alberts şi Ion Alexie îi iau apărarea

Chirurgul plastician Adina Alberts a precizat că reclamaţia împotriva medicului Flavia Groşan a fost făcută chiar de un cadru medical.

„Codul Deontologic al Medicilor din România este un regulament pe care noi toţi trebuie să-l aplicăm. Traversăm o perioadă complicată. O parte din aceste coduri pot fi depăşite. În situaţii de urgenţă, orice medic trebuie să facă tot ce ţine de el astfel încât să ofere pacienţilor săi cea mai bună variantă terapeutică. Doamna doctor are toată libertatea să-şi facă tratamentul dumneaei. Fiecare face cum consideră mai bine. Nu avem ce să-i reproşăm.

Cred că ceea ce a deranjat o parte din colectivul, o parte din corpul medical, a fost această deschidere absolută”, a declarat Adina Alberts, în direct la România TV.

Medicul estetician a precizat că medicii nu au voie să ofere public reţete şi medicamente, „în schimb, orice pacient are dreptul să-şi expună reţeta primită de la medic fără nicio restricţie”.

„Am expus public reţeta pe care am urmat-o şi în urma căreia ne-am vindecat. Nu avem voie să exprimăm public un nume de medicament, ci substanță activă.  Această promovare a unor reţete a deranjat foarte mult o parte din medici”, a spus Adina Alberts.

De asemenea, medicul Monica Pop, fost manager al Spitalului de Oftalmologie, consideră „inadmibisil” faptul că Flavia Groşan a fost reclamată pentru că a vindecat „foarte mulţi pacienţi”.

„Schema pe care o foloseşte doamna doctor nu e deloc atipică. Este practică. E foarte asemănătoare cu cea folosită de medicul Alexie în Las Vegas.

Mi se pare absolut inadmisibil. (…) Reclamaţiile la Colegiu ajung foarte târziu pe masa Colegiului. Se face mai întâi o anchetă pe care o face nişte inspectori. E uimitor că un coleg, dacă poate fi numit coleg, a făcut reclamaţie, a doua zi se întruneşte Colegiul, fiindcă nu e niciun fel de urgenţă”, a explicat dr. Monica Pop.

Ion Alexie, despre medicul Flavia Groşan care riscă suspendarea pentru că a vindecat 1.000 de bolnavi COVID. „Putem pedepsi un medic care a tratat sute de pacienţi fără să le facă niciun rău?”

Medicul infecţionist Ion Alexie, care tratează bolnavi COVID în Statele Unite, a declarat la România TV că dr. Groşan ar trebui „aplaudată”, nu reclamată.

„Cu toţii ştim că COVID este o boală nouă şi în continuă schimbare. Vine val după val, simptomele şi complicaţiile se schimbă. Avem în acest moment un tratament vindecător sau salvator? Nu avem.

Este adevărat că în toată lumea medicii încearcă să găsească un tratament mai bun pentru COVID? Bineînţeles.

Dacă un medic a tratat cu succes 1.000 de pacienţi şi dacă pacienţii lui au fost mulţumiţi şi nu au avut complicaţii? Trebuie să îl judecăm sau să îl aplaudăm? Eu îl aplaud.

Putem pedepsi un medic care a tratat sute de pacienţi fără să le facă niciun rău şi sunt foarte mulţumiţi de serviciul adus fără efecte secundare? Părerea mea e că nu putem să-l pedepsim”, a spus dr. Ion Alexie în cadrul emisiunii „Punctul Culminant” de la România TV.

Infecţionistul român care lucrează în Statele Unite a dezvăluit că dr. Flavia Groşan „foloseşte un antibiotic – claritomicină care e similar cu medicamantul care a fost inclus în protocoalele din toată lumea – azitromicina”.

„Nu am văzut nimic rău în protocolul domniei sale. Marea majoritate a medicmentelor le folosim şi noi. Nu trebuie să existe niciun protocol rigid. Protocolul trebuie încontinuu ajustat la starea pacientului.

Protocolul trebuie să spună că dacă pacientul nu a răspuns la protocol, lăsăm la latitudinea medicilor şi la experienţa lor. M-au sunat foarte mulţi medici. Protocolul trebuie să lase la latitudinea medicilor, să îl modifice în funcţie de starea pacientului, ci în funcţie de experienţa medicilor”, a precizat dr. Alexie.

Dr. Ion Alexie propune o „gardă internaţională românească”

„Vreau să propun şi o gardă internaţională românească. În fiecare zi aş vrea ca în România să fie de gardă un infecţionist, chirurg, un cardiolog şi încă alte 10 specialităţi. Aş vrea ca Guvernul să aloce patru milioane de euro pe an. E o nimica toată.

În fiecare zi sunt 10 specialişti. Mă ofer să fac o gardă pe lună la infecţioase. Să mă sune doctorii din oraşele mai mici – din Tecuci Calafat, Roman, din oraşele mai mici care nu au nici ce le trebuie şi să nu ştiu cum să trateze. Să mă sune pe mine şi să le dau experinţa mea din SUA”, a conchis medicul infecţionist Ion Alexie.

Medicul Flavia Groşan, cea care a spus că a vindecat 1000 de bolnavi COVID, riscă suspendarea dreptului de a profesa. Aceasta urmează să dea explicaţii în faţa Comisiei de Etică după ce a spus că protocoalele terapeutice din spitale duc la decesul pacienţilor.

Citeşte şi: Medicul care a spus că a vindecat 1000 de bolnavi COVID riscă suspendarea dreptului de a profesa