Solstiţiul de vară 2019. Când are loc. Ce schimbări aduce

Publicat: Joi, 20 Iunie 2019 10:29 // Actualizat: Joi, 20 Iunie 2019 10:29 // Sursa: romaniatv.net

Solstițiul de vară al anului 2019 simbolizează începutul verii astronomice. Ce schimbări au loc în aceasta zi.

Foto: dcnews.ro

Solstițiul de vară 2019. Solstițiul de vară al anului 2019 va avea loc vineri, 21 iunie, la ora 18.54, consemnând începutul verii astronomice.

Solstițiul de vară 2019. Când are loc. Solstiţiului de vară marchează începutul verii astronomice, la această dată fiind cea mai lungă zi şi cea mai scurtă noapte ale anului, scrie Agerpres. În emisfera nordică, solstiţiul de vară este datat în jurul zilei de 21 iunie; respectiv, în emisfera sudică, acelaşi solstiţiu este plasat temporal în jurul datei de 21 decembrie, potrivit www.astro-urseanu.ro.

Citeşte şi Horoscop TAROT pentru SOLSTIŢIUL DE VARĂ. La ce trebuie să se concentreze zodiile pe toată perioada verii!

Solstițiul de vară 2019. Similar cu "antinomia" echinoxurilor de la începutul primăverii, simultan cu existenţa unui solstiţiu într-una din cele două emisfere ale Terrei, solstiţiul "opus" (începutul iernii astronomice) marchează cealaltă emisferă (sudică).

Solstițiul de vară 2019. Denumirea de solstiţiu ("Soarele stă") este dată de faptul că, la data respectivă, are loc schimbarea gradientului mişcării Soarelui în raport cu declinaţiile acestuia. Crepusculul are durata maximă din an, iar, la latitudinile ridicate, crepusculul se prelungeşte toată noaptea, locuitorii regiunilor respective fiind martorii frumoaselor "nopţi albe".

Cele două momente ale anului

Solstițiul de vară 2019. Solstiţiul reprezintă cele două momente ale anului când Soarele se află la cea mai mare sau la cea mai mică înălţime faţă de ecuator. Pământul execută atât o mişcare anuală de revoluţie în jurul Soarelui, cât şi o mişcare diurnă de rotaţie în jurul axei polilor tereştri.

Solstițiul de vară 2019.  Axa polilor Pământului nu este constant perpendiculară pe planul orbitei Pământului. Datorită acestui fenomen, cele două emisfere terestre sunt iluminate de Soare inegal în decurs de un an, fapt ce generează la latitudinile medii inegalitatea zilelor şi a nopţilor, precum şi succesiunea anotimpurilor.

Solstițiul de vară 2019. După momentul solstiţiului de vară, durata zilei începe să scadă, iar a nopţii să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstiţiului de iarnă. În emisfera sudică a Pământului, fenomenul se derulează în sens invers.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
solstiţiu de vară solstiţiu de vară 2019 vară astronomică
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8396
RON
25 May
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H