„Soluţia apetitului”: Cum să ţii dietă fără să îţi fie foame

Îţi prezentăm un plan alimentar numit "soluţia apetitului", care îţi arată prin ce mijloace poţi urma o dietă, fără să te simţi înfometată şi lipsită de energie.

RomaniaTV.net
10 iun. 2015, 11:56
„Soluţia apetitului”: Cum să ţii dietă fără să îţi fie foame

Atunci când încerci să ţii dietă şi să pierzi în greutate, cel mai mare „duşman” al tău este, adeseori, apetitul tău. Şi ştii deja că cel mai greu îţi este să ţii foamea sub control. De fapt, cele mai multe diete care te fac determină să simţi constant că îţi este foame nu fac altceva decât să îţi stabilească un drum către eşec.

Dar cheia pentru a atinge acest obiectiv (să nu îţi mai fie foame) este simplă: va trebui să mănânci din ce în ce mai multe proteine şi nu să „tai” caloriile din dietă.

În cartea lui Joseph J. Colella, doctor şi expert în slăbit, se arată cum poţi slăbi fără efort şi fără să îţi mai fie vreodată foame. Nu doar că poţi mânca sănătos urmând câteva reguli simple, dar poţi să mănânci şi să te bucuri din plin de alimente. Nu trebuie să reduci numărul de calorii. Şi dacă este necesar, poţi să faci şi exerciţii fizice.

Iată regulile esenţiale care stau la baza cărţii „The Appetite Solution” sau „soluţia apetitului”:

Primul pas este să schimbi alimentele pe care le mănânci. Autorul numeşte acest lucru „manipularea caloriilor” şi principiul-cheie al acestui concept este eliminarea zaharurilor simple, în special pe cele în formă lichidă, şi creşterea cantităţii de proteine slabe din alimentaţia ta zilnică.

Şi, mai spune autorul acestei diete, „soluţia apetitului”, nu trebuie să începi să faci exerciţii fizice imediat. Va trebui să începi, în timp, să faci mai multe activităţi fizice. În plus, va trebui să îndrepţi greşelile pe care le faci în bucătărie când vine vorba de dieta ta, înainte de a începe să faci exerciţii solicitante la sala de fitness.

1. Regula zahărului

Greşelile pe care le faci în bucătărie ar trebui îndreptate primele. Regula rapidă este să nu consumi mai mult de 20 de grame de zahăr simplu pe zi şi să nu consumi mai mult de 5 grame de zahăr simplu la o masă. S-ar putea să dureze aproximativ 2 săptămâni pentru a atinge acest obiectiv, dar dacă nu reduci aportul de calorii pe parcursul dietei, este mult mai uşor de îndeplinit şi ţi se va părea floare la ureche să renunţi la zahăr.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.